U VELIKOJ AKCIJI NA JAHORINI UHAPŠENA I BIVŠA SUPRUGA MILANA TEGELTIJE

U VELIKOJ AKCIJI NA JAHORINI UHAPŠENA I BIVŠA SUPRUGA MILANA TEGELTIJE

Kako saznaju, nju su pripadnici SAJ i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS zatekli u apartmanu koji je Samardžija iznajmio u jednom od hotela na Jahorini.

Ona je duže vrijeme bila u vezi sa bjeguncem sa Interpolove potjernice, nezvanično saznaje ATV.

Podsjetimo, za Samardžijom je Slovenija raspisala međunarodnu potjernicu jer je nedostupan pravosudnim organima te zemlje koji ga potražuju radi vođenja postupka za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Za ista djela osumnjičen je i u BiH. Kako je saopštio MUP RS, istraga protiv njega vođena je u saradnji sa Tužilaštvom BiH, te je dokumentovano da je Samardžija nakon bjekstva iz Slovenije nastavio da rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom opojnim drogama na području Еvropske unije, BiH, Srbije i Crne Gore, pišu Nezavisne.

  • Istragom je dokumentovan prevoz i prodaja preko 40 kilograma opojne droge kokain i pola kilograma opojne droge heroin. Do sada je oduzet jedan kilogram kokaina, 8.000 KM, 122.580 evra, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka kalibra 9×19 mm i više vozila – saopštio je MUP RS.

Prema nezvaničnim informacijama Samardžija je, preko kurira iz Slovenije, organizovao transport i prodaju narkotika u zemljama regiona.

(ATV/M.S.)

The post U VELIKOJ AKCIJI NA JAHORINI UHAPŠENA I BIVŠA SUPRUGA MILANA TEGELTIJE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima