back to top

UHAPŠEN MANIJAK IZ AUTOBUSA: SPOLNO UZNEMIRAVAO DJEVOJČICU

UHAPŠEN MANIJAK IZ AUTOBUSA: SPOLNO UZNEMIRAVAO DJEVOJČICU

A. A. je u gradskom autobusu koji saobraća na liniji 95 polno uznemiravao maloljetno lice.

Okrivljeni A. A. je danas pred Prvim osnovnim javnim tužilaštva u Beogradu saslušan na osnovu okolnosti izvršenja krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret i tom prilikom je iskoristio zakonsko pravo i nije iznio svoju odbranu.

Nakon toga je sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu podnijet prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom A. A., imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svjedoke, kao i zbog toga što je ranije osuđivan i što postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo polno uznemiravanje ili neko drugo krivično djelo.

  • Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka ispitati svjedoka – maloljetnu oštećenu, kao i druge svjedoke ovog događaja, donijeti naredbu za psihijatrijsko vještačenje okrivljenog, kao i druga potrebna vještačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja donijeti odluku o daljem postupanju – navodi se u saopštenju tužilaštva.

The post UHAPŠEN MANIJAK IZ AUTOBUSA: SPOLNO UZNEMIRAVAO DJEVOJČICU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima