UŽAS U BIH, UČENIK PRIJETIO DRUGOVIMA: TI SI PRVA I METAK TI IDE U GLAVU

UŽAS U BIH, UČENIK PRIJETIO DRUGOVIMA: TI SI PRVA I METAK TI IDE U GLAVU

Po saznanju, zabrinuti roditelji su slučaj prijavili upravi škole.

Nakon ovog događaja koji se desio krajem prošle sedmice veliki broj roditelja djecu ne šalje u školu, javljaju Vijesti.ba.

  • Taj učenik je prijetio i kažu napravio spisak djece po uzoru na nemili događaj iz Beograda, prijetio je da će uzeti pištolj od brata i sve ih pobiti. To dijete je bez roditelja, živi u hraniteljskoj porodici. Mi roditelji učenika koji idu u školu Solina smo zabrinuti, tražimo adekvatnu reakciju i MUP-a, škole i Ministarstva. Dosta nas neće slati djecu u školu dok ne dobijemo adekvatne informacije jer želimo da nam djeca budu sigurna – rekao je za medije Haris O., otac učenika ove škole.

Poruke koje su se pojavile u javnosti napisane su u aplikaciji „Snepčet“ i prilično su zabrinjavajuće.

  • „Spisak je naravljen“, „Ti si prva na spisku i metak ti ide u glavu, hahaha“, „Kod brata mi je pištolj, on je udaljen 45 kilometara od mene“, „Dođite sutra pred školu da vidite kako se puca“- samo su neke od poruka

Iz MUP Tuzlanskog kantona je potvrđeno da je slučaj prijavljen policiji.

  • Dana, 28.10.2023.godine PU Tuzla/PS Istok obratila se direktorica Osnovne škole Solina Tuzla koja je prijavila da su od strane jednog učenika navedene škole u viber prepisci prema drugom učeniku upućene poruke prijetećeg sadržaja. Po navedenoj prijavi postupali su policijski službenici OKP PS Istok o čemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio da se nakon izvršenih provjera Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavi Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama – rečeno je iz MUP TK.

(S. info)

The post UŽAS U BIH, UČENIK PRIJETIO DRUGOVIMA: TI SI PRVA I METAK TI IDE U GLAVU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima