back to top

VLASNIK HOTELA ‘JABLANICA’ PRIZNAO DA JE PRETUKAO RADNICU ENISU KLEPO: SUTRA PRESUDA

VLASNIK HOTELA ‘JABLANICA’ PRIZNAO DA JE PRETUKAO RADNICU ENISU KLEPO: SUTRA PRESUDA

  • On je priznao sve navode iz optužnice. Postupak je danas završen. Saslušani su svjedoci i vještaci. Presuda će biti pročitana sutra u 14 sati – kazao je advokat Nermin Karalić, koji zastupa Džafića, za Radio Slobodna Evropa.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je optužilo četrdesetčetverogodišnjeg vlasnika hotela “Jablanica” da je 1. augusta ove godine uhvatio rukom za majicu Enisu Klepo, odvukao je u dio hotela koji nije bio pokriven kamerama, upućivao joj, kako se navodi, “pogrdne riječi” i pretukao je.

Nakon napada je Klepo hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatovani prelom lijeve očne šupljine, otok i krvni podljevi gornjeg i donjeg kapka na oba oka, te krvarenje ispod konjuktive lijevog oka.

Ona je prije toga Džafićevoj supruzi Ines Džafić, direktorici hotela, dala otkaz nezadovoljna uvjetima rada i tražila isplatu plaće od oko 700 KM.

Klepo je u hotelu radila u okviru projekta kojim Općina Jablanica sufinancira zapošljavanje mladih. Zbog toga je veći dio njene plaće njen poslodavac dobijao iz općinskog budžeta.

Na ročištu pred Općinskim sudom u Konjicu 27. oktobra Džafić se izjasnio da nije kriv, ali je na današnjem ročištu priznao sve i “izrazio duboko kajanje”, kako je za RSE rekao njegov advokat.

Optuženi Amir Džafić se branio sa slobode jer, kako je ranije saopćeno iz Općinskog suda u Konjicu, ”nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora prema osumnjičenom”.

Nakon ovog slučaja, u Jablanici i drugim gradovima širom BiH održani su protesti podrške Enisi Klepo.

(RSE)

The post VLASNIK HOTELA ‘JABLANICA’ PRIZNAO DA JE PRETUKAO RADNICU ENISU KLEPO: SUTRA PRESUDA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima