Vraćamo se udobnosti i nježnosti: Zvanično proglašena najmodernija boja za 2024.

Vraćamo se udobnosti i nježnosti: Zvanično proglašena najmodernija boja za 2024.

 

Kompanija Pantone, vodeći svjetski autoritet u oblasti boja, odabrala je nijansu za 2024. godinu.

 

Kada bismo mogli da zamislimo godinu pred nama, koje bi boje ona bila?

 

Ova misao tema je razmatranja čuvenog Instituta za boje Pantone, koji svake godine bira boju za koju smatra da će obilježiti narednu, nakon analize pista visoke mode, trendova u dizajnu enterija, trenucima u pop kulturi i ljudske psihologije. Sada je saopštio da je za 2024. u pitanju – peach fuzz.

Radi se o boji koja je u spektru boja smještena između roze i narandžaste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Ona nijansa boje breskve donosi osjećaj ljubaznosti i nježnosti, prenosi poruku brige i djeljenja, zajednice i saradnje. U pitanju je topla i prijatna nijansa koja naglašava želju za zajedništvom s drugima ili uživanju u tišini i osjećaju utočišta.

Prema istraživanju kompanije Pantone, nijansa koja će definisati narednu godinu je lagani, voćni ton koji dočarava mir i spokoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AMICA (@amicamagazine)

“Prolazimo kroz mnogo previranja u našim životima i imamo potrebu za bojom koja njeguje”, kaže specijalista za boje Litris Ajsman za CNN.

 

“To je topla i udobna nijansa. Veoma je taktilna. Smatramo da je u ovakvom trenutku taktilnost zaista važna: dodirnuti druge ljude i okupiti ih kod kuće.”

 

Peach fuzz u modi 2024.

Tonovi breskve bili su veoma zastupljeni na modnim pistama prilikom predstavljanja kolekcija za proljeće i ljeto 2024. godine, naročito na Fashion Weeku u Milanu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOLDOUTSERVICE (@soldoutserviceitaly)

U tome su prednjačili brendovi Gucci, Jil Sander i Sportmax, a i mnoge poznate ličnosti birale su slične nijanse za crveni tepih ove godine.

The post Vraćamo se udobnosti i nježnosti: Zvanično proglašena najmodernija boja za 2024. appeared first on Azra Magazin.


azra.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima