ZAPALJENO VOZILO SINDIKATA METALACA KANTONA SARAJEVO

ZAPALJENO VOZILO SINDIKATA METALACA KANTONA SARAJEVO

Kanton Sarajevo, a u požaru nije bilo povrijeđenih, dok je pričinjena materijalna šteta.

  • Treba istaći da je događaj paljenja vozila zabilježen snimkom sa lokalne kamere postavljene nedaleko od mjesta događaja. Na snimku se jasno vide dvije osobe koje pripremaju, a zatim i pale automobil. Policijski službenici su izašli na mjesto događaja, a zbog osnova sumnje o izvršenju krivičnog djela izazivanje opće opasnosti, obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kanton Sarajevo. Ostaju nerazjašnjene okolnosti zbog kojih je počinjeno ovo krivično djelo – navode iz Sindikata metalaca.

Izrazli su zabrinutost da bi se taj događaj mogao povezati sa određenim aktivnostima Sindikata metalaca Federacije BiH i Kantonalnog povjereništva Kanton Sarajevo, te na taj način prouzrokovati direktno obračunavanje sa sindikalnim povjerenicima, nosiocima aktivnosti Sindikata metalaca na svim nivoima.

Iz Sindikata metalaca su poručili da djeluju u skladu sa svojim opredjeljenjem definisanim unutar zakonskih okvira, Statuta i pravila organizovanja sindikata, te da im na tom putu neće naškoditi ničije prijetnje.

  • Naša misija i obaveza jeste borba za očuvanje i poboljšanje uslova rada i života radnika koje zastupamo. Iskreno se nadamo se da će nadležni brzo i efikasno reagovati kako bi se počinioci izveli pred lice pravde, te razriješile nedoumice oko motiva ovog vandalskog čina – saopćeno je iz Sindikata metalaca Federacije Bosne i Hercegovine.

(M.S)

The post ZAPALJENO VOZILO SINDIKATA METALACA KANTONA SARAJEVO first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima