back to top

Zbog neobičnog imena ženi zabranjeno korištenje Ubera!

Jednoj Australki zabranjeno je korištenje bilo koje usluge Ubera zbog neobičnog imena. Uber je iznenada zabranio ženi pristup njenom računu prošlog listopada 2023.

jer je njezino ime Svastika “potencijalno uvredljiva” riječ prema njihovim internim pravilima.

Svastika Chandra objasnila je da njeno ime na sanskrtu znači “sretna” te da je odrasla na Fidžiju i da je to često ime.

“Jednog poslijepodneva naručivala sam hranu i otišla do faze plaćanja i pojavio se ovaj skočni prozor s natpisom: ‘Vaše ime je protiv naših pravila i morate promijeniti svoje ime u aplikaciji'”, rekla je za ACurrentAffair9

U emisiji je rekla da razumije asocijaciju svog imena na nacističku stranku Adolfa Hitlera, ali da je ponosna na to i da to ne bi mijenjala ni za koga.

“Oni ne znaju da su ga Hindusi koristili tisućama godina prije nego što ga je Hitler zloupotrijebio”, rekla je.

ACA je izvijestila da je Uberu trebalo pet mjeseci da odobri izuzeće Chandri da se ponovno pridruži platformi, i to tek nakon što je interveniralo Hinduističko vijeće i Chandru je podržao glavni državni odvjetnik Novog Južnog Walesa. Židovski odbor Novog Južnog Walesa također je podržao Chandru, javlja američki NYpost

U izjavi za news.com.au, Uber je rekao da se ispričava Chandri i priznaje da je njegov pregled slučaja trajao duže nego što bi želio.

“Uber je predan pružanju sigurnog i ugodnog okruženja za sve korisnike”, poručili su iz tvrtke.

Iz tog razloga Uber ima globalnu politiku ograničavanja pristupa korisnicima čija imena unesena u aplikaciju Uber sadrže potencijalno uvredljive riječi.

“Razumijemo da postoje različite kulturološke nijanse u imenima i stoga se naši timovi bave ovim incidentima od slučaja do slučaja kako bismo bili sigurni da procjenjujemo svaki račun.

“U ovom slučaju, nakon što smo pregledali gospođu Chandra na njezin zahtjev, vratili smo joj pristup aplikaciji.

“Ispričavamo se gospođi Chandri zbog neugodnosti koje joj je ovo prouzročilo i cijenimo njezino strpljenje dok smo pregledavali stvar, što je trajalo dulje nego što smo se nadali.”

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

Zbog neobičnog imena ženi zabranjeno korištenje Ubera! Zbog neobičnog imena ženi zabranjeno korištenje Ubera!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima