ŽRTVE BRAĆE HOFMANA PORIČU DA SU MALTRETIRANI: SVE JE BILO ŠALA I GLUMA

ŽRTVE BRAĆE HOFMANA PORIČU DA SU MALTRETIRANI: SVE JE BILO ŠALA I GLUMA

U pitanju su dostavljač i konobar iz Iriga koje su braća Hofman navodno maltretirala, a snimci objavljeni na društvenim mrežama.

Oni su dali iskaz pred petoricom advokata odbrane braće Hofman, a ispričali su kako je sve bila šala i gluma.

Za sada nije poznato da li je na ovakve iskaze neko uticao, imajući u vidu, kako nezvanično saznaje seod izvora iz policije, tokom njihovog davanja izjave u policiji bilo riječi da je osoba bliska ozloglašenoj braći uticala na njih i ono šta će reći u policiji.

Od izvora iz Prvog osnovnog tužilaštva, Blic saznaje da je ostalo još svjedoka koji treba da se ispitaju, a ovo tužilaštvo će cijeniti sve iskaze i video zapise prilikom donošenja konačne odluke o istrazi koja se vodi protiv Hofmana.

Ljuban i Miljan Hofman su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična djela nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje.

Osumnjičeni se dovode u vezu sa objavljenim snimcima na društvenim mrežama uznemirujućeg sadržaja, u kojima se vide nasilje i prijetnje.

U jednom od posljednjih takvih snimaka, vidi se kako Miljan Vidojević šamara konobara i udara ga u stomak u društvu još dva muškarca. Navodno, snimak je nastao u jednom restoranu na Fruškoj Gori.

Plakali u pritvoru

Cvilili su kao djevojčice. Molili su za milost – kazao je izvor.

Svi uhapšeni su, inače, razdvojeni u posebne ćelije.

Nećemo više nikad, molimo vas – jaukali su.

Danima unazad na društvenim mrežama kružilo je više video snimaka na kojima se vidi grupa momaka koju predvodi Ljuban Hofman Vidović, kako dolaze u više kafića u Modriči gde maltretiraju konobare i jednog od vlasnika kafića.

Oni upućuje veoma ozbiljne prijetnje, tvrde da reketiraju pola Beograda i traže izvjesnu osobu koju nazivaju „Crv“i „Crvić“. Sve to snimaju i objavljuju na društvenim mrežama.

Alo, ovdje Hofman, kum Tupešin. Gdje si, gdje je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovdje, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l’ ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l’ jasno? – govori Vidović.

Oni su navodno u Modriču došli kako bi uputili prijetnje osobi koja je u sukobu s Aleksandrom Jovanovićem Tupešom iz Modriče.

Tupeša je inače kriminalac iz Modriče kojeg policija traži zbog više teških krivičnih djela, a koji se trenutno krije na području Beograda.

Odrekao ih se otac

Miodrag Vidović, poznat kao Miško Hofman je 2019. gostovao na Hepi televiziji, gde je pričao o svojim sinovima, kojih se pre toga odrekao i preko novina.

U sukob sa sinovima došao sam zato što sam video da su se uhvatili lošeg društva. Ja nemam nikad izgovor, uvijek priznajem. Oni su foliranti, ja sam ih učio da se bave naukom, sportom i muzikom. Oni su završili paralelno i muzičku školu, strašno su svirali violinu, Miljan je imao i koncerte. Oni su mene slušali sve dok su bili sa mnom, do 20. godine – kazao je, između ostalog, Miodrag.

Rekao je da je istina je da su oteli čoveka.

Oni su na potjernici, oni nemaju empatiju, puni su sebe, Miljan posebno. On se tukao sa mnom, on ima krivičnih djela. Ljuban i još neki dečko iz Loznice su kidnapovali jednog prevaranta, koji je bio moj insajder i koji ih je pratio, odveli su ga u moju vikendicu na Drinu i valjda su ga maltretirali, moj drug kaže ja sam čuo jauke, oni su ga izgleda malo pritegli. Moji sinovi su kukavice – objasnio je tada Miodrag Vidović, otac braće Hofman.

The post ŽRTVE BRAĆE HOFMANA PORIČU DA SU MALTRETIRANI: SVE JE BILO ŠALA I GLUMA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima