back to top

15 DANA OD UBISTVA MALE DANKE, A TIJELA JOŠ NEMA: OVO JE 9 KLJUČNIH MOMENATA ISTRAGE, A OSUMNJIČENI ŠALJU NA POGREŠAN TRAG!

15 DANA OD UBISTVA MALE DANKE, A TIJELA JOŠ NEMA: OVO JE 9 KLJUČNIH MOMENATA ISTRAGE, A OSUMNJIČENI ŠALJU NA POGREŠAN TRAG!

Nakon 15 dana traganja za djevojčicom istraga je pokazala da je ona kobnog dana izašla iz dvorišta na ulicu, dok je njena majka na trenutak otišla po flašicu sa vodom, a prema riječima dvojice osumnjičenih za njeno ubistvo, radnika JKP “Vodovod”, Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot i Srđana Jankovića (50) iz sela Luka, oni su Danku najprije udarili službenim autom, zatim ju je Dejan Dragijević udavio, a onda su se riješili tijela koje do danas nije nađeno.

15 DANA OD UBISTVA MALE DANKE, A TIJELA JOŠ NEMA: OVO JE 9 KLJUČNIH MOMENATA ISTRAGE, A OSUMNJIČENI ŠALJU NA POGREŠAN TRAG!

Dok traje potraga ispitani su i ostali članovi porodice Dragijević zbog sumnje da imaju saznanja o zločinu. Tako je policija u subotu 6. aprila uhapsila Dejanovog brata Dalibora i oca Radoslava zbog sumnje da su mu pomagali da premjesti Dankino telo.

Da je ovaj slučaj i dalje obavijen velom misterije pokazuje i to što je Dejanov brat Dalibor preminuo u policijskoj stanici nakon što je priveden, a u kući Dragijevića ostala je samo majka Svetlana, koja nam je potvrdila da je i ona bila na saslušanju.

– Policija je ponovno dolazila kod mene, a iz kuće su odnijeli sve živo. Odnijeli su cipele od mog muža i od mojih sinova, kao i noževe koji su oni koristili. Ja ništa više ne znam, znam samo da sam ostala potpuno sama. Jedino bih željela da mi vrate sinove i muža, a to ne može – kaže Svetlana koja je jučer u pratnji policajaca išla na groblje u Zlotu.

Tok istrage

26. mart – Danka Ilić (2) dolazi u Banjsko polje sa majkom i bratom (3) odakle joj se ubrzo gubi svaki trag

27. mart – policija, građani i civilne službe pretraživali teren u Banjskom polju u potrazi za djevojčicom

28. mart – bageri i radne mašine počeli sa raščišćavanjem terena u okolini imanja sa kojeg je Danka nestala, podignuti i helikopteri

31. mart – objavljen snimak na kom je dvogodišnja djevojčica u Beču koja liči na Danku

1. april – raspisana žuta Interpolova poternica za nestalom djevojčicom

4. april – utvrđeno da na snimku nije Danka, a istoveremeno uhapšeni Janković i Dragijević zbog njenog ubistva

6. april – privedeni otac i brat Dejana Dragijevića, Dalibor i Radoslav

7. april – u policijskoj stanici u Boru preminuo Dejanov brat, Dalibor Dragijević

8. april – počela opsežna pretraga Zlotske pećine, rijeke i kanjona dubokog 70 metara u potrazi za djevojčicinim tijelom

– Ona je odvedena najvjerovatnije da bi se vidjelo gdje će joj sin Dalibir biti sahranjen. Mora da pripermi ukop koji je zakazan na četvrtak, a pored toga, policajci su pregledali i šumu oko groblja – kaže naš izvor.

Inače, policija i spasilački timovi dano-noćno pretražuju sve lokacije na kojima bi Dankino tijelo moglo biti, počevši od deponije u blizini mjesta njenog nestanka gdje su osumnjičeni prvo tvrdili da su je bacili, a onda rekli da su tijelo pomerili 28. marta, i od tada dali više desetina različitih lokacija od kojih je svaka pomno pretražena, ali potraga nije dala rezultate.

– Oprečne informacije stizale su do istražitelja svakodnevno, od trenutka kada je djevojčica nestala. Pretražen je svaki pedalj oko i na imanju Dragijevića i Jankovića, pregledane sve kuće u komšiluku, garaže, podrumi, šume, tuneli, bunari, ali ništa – kaže izvor i dodaje da postoje dva moguća razloga zbog kojih uhapšeni ne žele da otkriju gdje su sakrili tijelo.

– Jedan razlog je taj da se nadaju manjoj kazni, u smisli “nema tijela nema djela”. Drugi razlog je taj što postoji mogućnost da su sa telom uradili nešto strašno – objašnjava nam izvor.

The post 15 DANA OD UBISTVA MALE DANKE, A TIJELA JOŠ NEMA: OVO JE 9 KLJUČNIH MOMENATA ISTRAGE, A OSUMNJIČENI ŠALJU NA POGREŠAN TRAG! first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima