7 aplikacija pomoću kojih ćete efikasnije upravljati svojim Android telefonom i povećati produktivnost

Pametne telefone vidimo kao osobne pomoćnike koji nam pomažu u svakodnevnim aktivnostima, a za to im trebaju odgovarajući učinkoviti alati.

Dobra stvar je što operativni sustav Android omogućuje prilagodbu njegovog sučelja prema potrebama korisnika. Iako korisnička sučelja poput MIUI ili One UI imaju napredne alate s kojima to možete učiniti, postoje aplikacije koje imaju neke dodatne mogućnosti s kojima možete puno slobodnije prilagoditi svoj uređaj.

Navest ćemo sedam aplikacija uz koje će vaš pametni telefon postati još bolji osobni pomoćnik i doći do razine pune produktivnosti.

lanser niagara

  1. Niagara lanser

Jedna od značajki Androida velika je fleksibilnost u uređivanju početnog zaslona. Aplikacija pod nazivom Niagara Launcher ovdje nudi puno više.

S njom svoj početni zaslon možete urediti na sasvim drugačiji način, a potiče vas da napravite mali popis aplikacija koje zapravo najviše koristite. Sve ostalo nalazi se u posebnom izborniku koji je organiziran abecednim redom i po kojem se može listati, tako da sve što korisniku nije bitno ostavlja po strani.

Niagara Launcher ima vrlo praktična rješenja. Možete postaviti bilo koju od glavnih aplikacija koje koristite da imaju interaktivni pristup povezanim obavijestima, prečacima ili widgetima, dostupnim svima prelaskom prsta sa strane. Također možete postaviti određeni broj widgeta na gornju poziciju zaslona kako biste ih mogli koristiti putem brzog pristupa.

Ova je aplikacija besplatna za korištenje, ali postoji plaćena verzija od 10 USD godišnje ili doživotna licenca od 30 USD za pristup naprednim postavkama.

laka ladica

  1. Jednostavna ladica

Bez obzira koje Android korisničko sučelje koristite, aplikacija Easy Drawer pomoći će vam da pronađete i otvorite aplikaciju na svom telefonu na najbrži mogući način.

Način na koji Easy Drawer radi je jednostavan: kada postavite widget ove aplikacije na početni zaslon, vidjet ćete posebnu tipkovnicu spremnu za brzo pregledavanje. Kad god poželite otvoriti aplikaciju koja vam nije na dohvat ruke, dovoljno je da preko spomenute tipkovnice utipkate prvo slovo njenog naziva. Nakon toga, Easy Drawer će u sekundi izvući popis svih aplikacija koje počinju slovom koje ste unijeli, a vi ne morate dalje listati niti tražiti.

Easy Drawer vam također omogućuje postavljanje najčešće korištenih aplikacija kao omiljenih, tako da će odmah biti dostupne na vrhu vrlo praktičnog sučelja. Moći ćete brzo pristupiti istim omiljenim aplikacijama klikom na ikonu srca unutar tipkovnice Easy Drawer, a možete dobiti popis nedavno korištenih aplikacija klikom na ikonu sata.

Easy Drawer ima još jednu funkciju osim osnovnog mjesta za traženje aplikacija. Također se može koristiti kao pomoć kada su u pitanju vaši kontakti. Nakon što aktivirate ove postavke unutar aplikacije, njena tipkovnica će prikazati kontakte nakon što upišete prvo slovo i prikazati ih iznad uobičajenih rezultata povezanih s drugim aplikacijama. Jednim klikom na željeni kontakt možete započeti slanje poruke ili poziva.

Easy Drawer besplatna je aplikacija s dodatnom nadogradnjom od 2 USD na premium verziju.

  1. Pretraživanje piksela

pretraživanje pikselaNe dopustite da vas naziv ove aplikacije zavara. Pixel Search nije ekskluzivan za Google Pixel uređaje, ali može raditi na bilo kojem Android telefonu.

Ukratko, Pixel Search pruža pametniji, brži i učinkovitiji način da pronađete doslovno bilo što na svom telefonu. Samo jednim pritiskom na widget ili prečac ove aplikacije pretražit ćete ne samo druge aplikacije, već i određene funkcije unutar aplikacija kao što je sastavljanje nove e-pošte ili stvaranje novog dokumenta.

Pixel Search također može imati kao rezultate pretraživanja kontakte, razgovore ili datoteke i mape s vašeg pametnog telefona, a istovremeno može pretraživati ​​web i već spomenute posebne funkcije unutar aplikacija – lokacije unutar Google Maps, video zapise na YouTubeu ili posebne sadržaje unutar Trgovina igračaka . Sve se to traži s jednog mjesta, a super je što je aplikacija potpuno besplatna.

rubne geste

  1. Rubne geste

Sustav Android omogućuje korištenje gesta, no ne morate se ograničiti samo na one koje dolaze iz Googlea.

Bez obzira koju verziju Androida koristite na svom uređaju, pomoću aplikacije Edge Gestures možete izraditi vlastite geste koje vam mogu stvoriti učinkovitiju navigaciju.

Pomoću aplikacije Edge Gestures kreiraju se geste u tri zone na ekranu: lijevo, desno i dno ekrana. Možemo na kratkom primjeru pokazati kako to izgleda u praksi.

Želite postaviti aplikacije da vas vrate na početni zaslon nakon određene radnje? S aplikacijom Edge Gestures možete postaviti da se to događa svaki put kada pritisnete i držite gornji lijevi dio zaslona nekoliko sekundi.

Možete stvoriti slične naredbe za postavke kao što su podešavanje svjetline zaslona, ​​otvaranje obavijesti u “Brze postavke” panel ili uključivanje načina rada “split-screen”. U isto vrijeme možete uključiti “pita kontrola” opcija koja dodaje prozirni gumb unutar zone u koju postavljate pokret. Pritiskom na isti gumb otvorit će se popis vaših prečaca i možete odabrati bilo koji od njih.

Ova je aplikacija idealna za telefone s većim zaslonima jer smanjuje napor pri korištenju. Edge Gestures košta 1,06 dolara.

skočni widget 3

  1. Skočni widget 3

Uobičajene geste na pametnom telefonu mogu se nadograditi s aplikacijom Popup Widget 3. Sjajno radi u tandemu s prethodnom aplikacijom Edge Gestures budući da dolazi od istog programera.

Popup Widget 3 čini svaki Android widget dostupnim u svakom trenutku, bez obzira na to što trenutno radite na svom uređaju. Widget trebate samo povezati s određenom naredbom (npr. povlačenjem udesno unutar zone Edge Gesture) i svaki put kada se izvrši ta radnja, plutajući okvir pojavit će se preko bilo kojeg sadržaja na zaslonu.

To znači da možete Skypeom i pokretima prelaziti preko sadržaja kao što je vaš inbox, nedavne poruke ili vaše osobne bilješke, a da ne morate napuštati aplikacije ili prekidati trenutni rad.

Popup Widget 3 također košta 1,06 USD.

ploča app

  1. Paneli

Želite li još fleksibilniju opciju naredbe bilo gdje u bilo koje vrijeme? Onda je aplikacija Paneli pravi alat za vas.

Paneli vam omogućuju stvaranje prilagođenih skočnih panela kada izvodite određene pokrete duž rubova zaslona. Ima slične značajke kao Edge Gestures i Popup Widget 3, ali dodatak ovoj aplikaciji je da se može koristiti za izradu složenih ploča s prilagođenim widgetima i prečacima unutar aplikacija.

Ploče čak mogu ponuditi potpuni popis svih instaliranih aplikacija u bilo kojem trenutku, tako da su vam dostupne s bilo kojeg mjesta na vašem uređaju. Isto to omogućuje i kada su u pitanju kontakti. Kombinacije su zaista beskrajne.

Panels je besplatna aplikacija s izbornom nadogradnjom od 2 USD koja uklanja ograničenja, otključava dodatne značajke i eliminira oglase unutar sučelja.

proširivač teksta (junak za tipkanje)

  1. Text Expander (Typing Hero)

Posljednja, ali ne manje važna je jedna od aplikacija koja vam može uštedjeti mnogo vremena pri pisanju teksta.

Njegovo ime je Text Expander (Typing Hero) i omogućuje pohranjivanje bilo kojeg broja unaprijed napisanih izraza i tekstova – sve od jedne riječi ili rečenice do cijelog odlomka ili teksta. Možete ih koristiti bilo kada i umetnuti unutar aplikacije u kojoj kreirate tekst.

Text Expander radi na temelju makronaredbi, odnosno niza naredbi i uputa pomoću kojih grupirate jednu naredbu za automatsko izvršavanje zadatka. Ovdje se posebno radi o posebnim ključnim riječima koje postavite i koje se naknadno pretvaraju u spremljene fraze.

Na primjer, možete:

  • neka se vaši puni podaci o tvrtki pojave s unosom “*a” i možete ih unijeti u bilo kojem trenutku dok pišete
  • postavite “*d” unos da zapravo znači određeni unos navigacijske lokacije koju obično dijelite sa svojim klijentima
  • stvorite ključnu riječ poput “#hvala” koja će stvoriti generičku poruku zahvale koja može biti dio vaše dnevne rutine poslovne komunikacije.

Osim osnovne zamjene teksta, Text Expander može raditi razne stvari s raznim naredbama na vašem telefonu. Možete, primjerice, spremiti odgovor na e-poštu s praznim prostorom u koji umetnete ime primatelja ili trenutni datum.

Svaki put kada trebate dok tipkate, koristite Text Expander i njegovo sučelje će se pojaviti na ekranu.

Text Expander je besplatna aplikacija, ali postoji opcija plaćanja za njenu nadogradnju za 20 USD godišnje ili doživotnu pretplatu od 60 USD. Također dolaze s naprednim značajkama.

Napisao: Ervin Mičetić

Objava 7 aplikacija za učinkovitije upravljanje vašim Android telefonom i povećanje produktivnosti pojavila se prvo na PC CHIP-u.
pcchip.hr

nodejs.rs

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima