7 načina da zamaskirate proširene pore

Ne možete zapravo zategnuti ili smanjiti velike pore koje se pojavljuju na nosu ili obrazima. Ali možete da uradite određene promene u rutini njege kože koje će ukloniti nakupljene nečistoće i mrtve ćelije kože kako bi vaše pore izgledale manje.

Da biste saznali tačno koje korake možemo da preuzmemo, poslušajte savete dermatologa Joshua Zajhnera, za Makeup.com.

Neka vam lice bude čisto

Pore izgledaju veće i primetnije kada su začepljene prljavštinom ili uljem. Koristite sredstvo za čišćenje koje sadrži između 0,5% i 2% salicilne kiseline. Ostavite ga na koži minut da biste aktivnim sastojcima omogućili da deluju prije nego što ga isperete.

Redovna eksfolijacija
Jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti ako imate velike pore je redovna eksfolijacija kože dva do tri puta nedeljno. To će osigurati da se mrtve ćelije kože i otpad redovno uklanjaju.

Koristite toner
IT Cosmetics Bye Bye Pores Leave-On Solution Pore-Refining Toner odličan je izbor ako radite na smanjenju izgleda velikih pora. Ovaj dnevni tretman formulisan je sa kaolinskom glinom, koja upija višak ulja i matira vaš ten.

Unapredite svoje maske
Unaprijedite svoje maske sa Lancôme Rose Sorbet Cryo-Mask. Ovaj tretman zateže pore, čineći ih manjim. Takođe priprema vašu kožu za šminku stvarajući glatku, hidriranu osnovu.

Nikada ne zaboravite SPF
„Sa oštećenjem od sunca, koža postaje slabija, što čini pore većim“, objašnjava dr Zajhner. Zato uvek trebate imati SPF 30 (ili više) pri ruci. Volimo La Roche-Posay Anthelios Clear Skin Dry Touch Sunscreen SPF 60, koji upija ulje koje može zapušiti pore.

Koristite prajmer ispod šminke
Prajmer može učiniti da vaša koža izgleda super glatko izjednačavajući ten. Oduševljeni smo Dermablend Insta-Grip Jelly Primerom. Ima osnovnu formulu od šest sastojaka, nanosi se kao gel i matira vaš ten. Vaša šminka će se naneti besprekorno, a prajmer će raditi da je održi bez sjaja i glatkom tokom celog dana.

Koristite korektor dugotrajnog dejstva
Iako smanjenje izgleda pora počinje sa negom kože, dodavanje šminke takođe može pomoći. Za korektor koji pruža ravnomerniji ten, volimo Maybelline New York Fit Me Concealer. Formula je bez ulja i nekomedogena.

(Žene.ba)

7 načina da zamaskirate proširene pore Žene.ba.

zene.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima