8 metoda za detoksikaciju nakon paklene radne nedjelje

Bila je to teška nedjelja. Od jutra do mraka u kancelariji, sve se spojilo u jedno. Tijelo vas boli. I um.

Dakle, kad napustite radno mesto izgubljeni u petak, šta možete učiniti za detoksikaciju prije ponedjeljka? Potrebna vam je neka metoda.

Evo šta su članovi Veća mladih preduzetnika, YEC, odgovorili na pitanje “Kako se opuštate od stresa nakon lude nedelje na poslu?.

Provedite vrijeme s porodicom i prijateljima

Nemojte da zaboravite šta je važno u životu. Ako radite bez prestanka, izgorjećete. Na kraju dana, uspjeh su ravnoteža, sreća i važni lični odnosi. Osim toga, najbolje ideje dolaze od odmornog, srećnog uma.

Neka vaša podsvest rešava probleme

Ponekad najbolje ideje dođu kroz pasivno razmišljanje. Ta vrsta razmišljanja ustvari oslobađa. Usmjerite pažnju na nešto drugo, kako bi se vaša podsvest probila na površinu s rešenjem. Možda otkrijete ono što ste tražili dok vježbate, vozite, čak i dok spavate.

Promislite o svom učinku

Odradite sa sobom nedjeljnu procjenu efikasnosti za privatne i poslovne ciljeve. Jeste li ih ostvarili? Kako ste se nosili s teškim odlukama? Jesu li određeni razgovori mogli i bolje proći? Dopustite svom mozgu da secira i promisli o vašem učinku kako bi se mogli popravljati iz nedjelje u nedjelju.

Isključite se koliko god možete

Mentalni odmor od posla i digitalna detoksikacija će vam dati više umne snage za sljedeću nedjelju. Ako možete sebi da priuštite da se isključite na samo jedan dan, to je najtoplija preporuka. Vratiće vam se u efikasnosti već tokom prvog sata rada u ponedjeljak.

Pročitajte nešto

Čitanje (bilo knjige ili objave na nekom blogu) u čemu uživate je odličan način da uđete u neki drugi svijet, upijete mudrost i da poboljšate sebe i svoj rad.

Naspavajte se

Subota je dan kad ne treba da uključujete alarm. Čak i ako spavate pola sata ili sat duže nego inače, uživajte u osjećaju kad se probudite uz zvuke dece koja se igraju, ili traže doručak. Ukoliko nemate djecu, uživajte u buđenju koje ne uključuje zvuk alarma.

Skuvajte obrok

Jednostavi ritual kuvanja obroka natjeraće vas da usporite i da se zaista povežete s onim što jedete. Tako često preko nedjelje budemo toliko zauzeti da samo zgrabimo neku prerađenu hranu i natrpamo se u pokretu. To nije zdravo, niti pokazuje da cijenimo hranu. Odvojite li vrijeme za pripremu ukusnog, zdravog obroka, na sjajan način ćete se povezati s prijateljima, porodicom i voljenima.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima