9 načina kako preživjeti totalni kaos koji nam donosi retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur je astrološki fenomen koji se javlja kada se planet Merkur, gledano sa Zemlje, čini kao da se kreće unatrag.

Ovo je optička iluzija uzrokovana relativnim kretanjem Zemlje i Merkura oko Sunca. Retrogradni Merkur zapravo nije promjena smjera kretanja planeta, već prividna promjena zbog različitih brzina kretanja Zemlje i Merkura.

U retrogradnom razdoblju astrolozi često tvrde da se mogu pojaviti određeni izazovi, komplikacije i nesporazumi u komunikaciji, putovanjima, elektronici i općenito u područjima koja tradicionalno simbolizira Merkur.

Međutim, važno je napomenuti da većina službenih znanstvenih istraživanja nije pronašla statistički značajne veze između retrogradnog gibanja planeta i stvarnih događaja na Zemlji.

Retrogradni Merkur događa se oko tri puta godišnje i svaki put traje oko tri tjedna. U ovom razdoblju astrolozi preporučuju oprez u komunikaciji, potpisivanju važnih dokumenata i sličnim aktivnostima.

Ako želite da sve prođe glatko, počnite s pripremama. Ovo su neke od mjera opreza koje biste trebali poduzeti u duhu novih početaka tijekom retrogradnog Merkura.

Od 13. prosinca 2023. Merkur, planet komunikacije, zadnji će se put u godini kretati retrogradno. Merkurove dvotjedne pred- i post-retrogradne faze nedvojbeno će produžiti poteškoće u našim životima.

1. siječnja Merkur se vraća u direktni hod, a otprilike do 14. siječnja trajat će retrogradna sjena. Tijekom tog vremena bit će više zbrkanih razmišljanja, nesporazuma, tehnoloških grešaka i gnjavaže na putovanju.

Slično retrogradnom kretanju planeta, retro sena potiče introspekciju i izvlačenje lekcija iz prošlosti. Da, to ne zvuči loše i vjerojatno je najbolja stvar u ovom dvotjednom razdoblju.

Ipak, treba biti oprezan jer je retro sijeno zadnje što vam treba kada slavite praznike i spremate se za ulazak u novu godinu.

Počnite s pripremama ako želite da sve prođe glatko. U duhu novog početka, evo nekih mjera opreza koje treba poduzeti tijekom retrogradnog Merkura i retrogradnog Senne.

1. Smislite pričuvne planove

Trebali bismo se pripremiti za različite scenarije i imati više rezervnih planova tijekom retrogradnog Merkura. Koristite ovo razmišljanje u retrogradnom razdoblju sjene.

Jeste li rezervirali svoj doček Nove godine? U slučaju da nešto pođe po zlu, dobro je imati rezervnu opciju. Idete na putovanje s GPS-om? Ispišite upute i druge moguće rute. Svašta se može dogoditi!

2. Temeljito se objasnite

Tijekom retrogradnosti ili retrosjene komunikacija može biti pomalo neugodna. Često bi moglo doći do sukoba s voljenim osobama zbog nesporazuma.

Za vrijeme praznika tome baš nema mjesta! Ako želite razjasniti stvari u svakom razgovoru, svakako se u potpunosti objasnite.

Pazite da ne iritirate druge ljude i ne pretpostavljajte da će razumjeti što govorite.

3. Ako možete, odgodite putovanje

Jeste li planirali dočekati Novu godinu u nekom drugom gradu? Možda sada nije idealno vrijeme za to.

Pomaknuti godišnji odmor za sljedeći tjedan? Učini si uslugu i pričekaj. U retrospektivi, putovanja nisu prijatelji, piše Conscious Reserver. Ne planirajte ništa i ako možete, ne idite nigdje do 14. siječnja.

Na kraju će vam biti drago!

4. Napravite sigurnosnu kopiju svih važnih dokumenata

Slično retrogradnom kretanju planeta, retrosjena može imati širok raspon negativnih učinaka na tehnologiju. Sigurnosno kopiranje podataka najbolji je način zaštite važnih informacija, čak i ako telefon ili računalo zakažu.

Napravite nekoliko kopija da budete sigurni.

5. Ostavite dovoljno vremena za razmišljanje

Retrogradno je odlično vrijeme za kontemplaciju, što je jedna od prednosti. Sada je savršeno vrijeme da razmislite o svojim prošlim postupcima i naučite iz njih.

Iako možda ne zvuči jako privlačno, dovršetak tog zadatka doista će vam omogućiti da povećate svoje napore na samopoboljšanju u nadolazećoj godini.

Isključite se od svijeta i dajte si vremena za duboko razmišljanje. Zabilježite sve što ste naučili, a zatim upotrijebite to znanje za usmjeravanje svojih ciljeva za 2024. Impresivan posao pretvaranja retro sjene u nešto pozitivno!

6. Pokušajte otpustiti prošlost

Pretjerano razmišljanje ima loše strane, na primjer, može izazvati negativne emocije povezane s prošlim događajima. Iskoristite ovu priliku da se opustite umjesto da se držite za ove stvari.

Potražite pomoć od nekoga kome vjerujete – rođaka, prijatelja ili terapeuta – ako osjećate da se borite sami. Prihvatite priliku da otpustite.

7. Ostanite u svojoj sigurnoj zoni

Jeste li raspoloženi učiniti nešto divlje i ludo? Trenutno nije idealno vrijeme za to. Svi se upozoravaju da ne donose velike životne promjene i odluke dok je na snazi ​​retrogradnost, a ni retrosjena nije iznimka.

Bilo bi mudro ostati u poznatom, toplom zagrljaju svojih zona udobnosti. Napravite strategiju isprobavanja nečeg novog nakon što backshadow završi ako vam se stvarno sviđa.

Provedite kvalitetno vrijeme s voljenima, proslavite sezonu u stilu i opustite se.

8. Pokušajte meditirati barem jednom dnevno

Dodajte uobičajeni blagdanski stres retro nijansi i imate recept za haos. Dajte sve od sebe da zadržite smireno i staloženo ponašanje kako biste se nosili s ovim.

Prakticirajte meditaciju svakodnevno ili barem pronađite nekoliko trenutaka tijekom dana kada možete biti sami sa svojim mislima i bez vanjske buke.

Prošećite, upišite se na tečaj joge ili se ušuškajte sa svojim ljubimcem – učinite sve što vam pomaže da se opustite.

9. Razmislite prije nego što progovorite

Vrlo je teško komunicirati tijekom razdoblja retrosjene, stoga budite vrlo oprezni s riječima! Možda ćete reći nešto zbog čega ćete kasnije požaliti.

Umjesto da žurite, stanite i dobro razmislite što ćete reći. Tih nekoliko minuta bit će dobro potrošeno.

Izvor: ATMA, Izravno

Mjesec je ušao u Jarca, što znači ozbiljnu sreću za 3 znaka Zodijaka


luftika.rs

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima