9 razloga zašto biste trebali platiti

U početku je besplatna verzija ChatGPT-a bila dovoljna za svakodnevne korisnike u smislu kvalitete i jednostavnosti korištenja.

Kada je to OpenAI započeo pretplatu od 20 USD mjesečno (op.a. 25 dolara s PDV-om) za ChatGPT Plus, nudio je nešto više od besplatne verzije: GPT-4, prioritetni pristup tijekom prekida i dodaci prehrani (napominjemo da su došli malo kasnije). Kada je GPT-4 prvi put pokrenut, bilo je teško opravdati dotičnu pretplatu.

Međutim, još jedno obećanje ChatGPT Plusa bio je prioritetan pristup novim značajkama, a OpenAI je to ispunio.

Uvođenjem značajki kao što su “napredna analiza podataka“, “pretražujte s Bingom” i “DALL·E 3“, ChatGPT Plus trenutno je jedna od najkorisnijih pretplata koje možete dobiti za sebe osobno ili u poslovne svrhe.

1) ChatGPT-4

chatgpt plus
ChatGPT Plus

Najuočljivija prednost nadogradnje na verziju Plus je pristup GPT-4. Kao nasljednik modela GPT-3.5, među njima postoje značajne razlike.

GPT-4 poboljšava obradu prirodnog jezika, razumijevanje konteksta i Rješavanje problema.

Također je obučen na puno većem skupu podataka, što znači da je bolji u prepoznavanju složenih uzoraka.

U stvarnosti, Razlike mogu biti prilično suptilni jer se ne uočavaju odmah. Međutim, što ga više koristite, to ćete prije shvatiti da GPT-4 ima veće šanse dati točan odgovor u prvom pokušaju.

Također je točnije i ne postaje žrtva “AI halucinacija” tako često.

2) Unos slike

Najbolja karakteristika GPT-4 je mogućnost unosa slike. Možete učitati svoje nečitke recepte i zamoliti ChatGPT da ih pročita i/ili prevede. Kao što se i očekivalo, to će učiniti prilično točno za vas.

Ali to nije sve – ovu funkciju možete koristiti u razne svrhe, npr. zatražiti od ChatGPT-a da opiše sliku.

Također možete koristiti ovu opciju za razumio rukom pisane dokumente koju ste skenirali ili imate sliku iste.

Možete čak umetni sliku tablice i zamolite ChatGPT da izračuna na temelju podataka koje je prikupio ili predloži poboljšanja izgleda tablice.

Mogućnosti su neograničene, samo morate naučiti sastaviti dobar upit.

3) ChatGPT Pluspristup internetu

chatgpt plus: 9 razloga zašto biste trebali platiti za chatgpt plus

standard, besplatna verzija ChatGPT-a imati limit znanja do rujna 2021.

To znači da nema pristup informacijama o događajima koji su se dogodili nakon tog datuma. Međutim, ovo ograničenje možete zaobići pomoću nove funkcije “Pretražujte s Bingom” sa GPT-4 model. To znači da možete pristupiti internetu unutar ChatGPT-a.

Pristup internetu omogućuje vam sažimanje članaka, provođenje istraživanja tržišta u stvarnom vremenu i pronalaženje najnovijih vijesti i članaka.

Može i ChatGPT pristup je širi skup podataka i dati točnije odgovore. Dakle, uz pretplatu od 20 USD mjesečno, ograničenje znanja više nije problem.

4) Stvaranje umjetnosti s DALL·E 3

chatgpt plus: 9 razloga zašto biste trebali platiti za chatgpt plus

Ono što ChatGPT Plus čini posebnim je DALL·E 3. Iako mu možete slobodno pristupiti putem Bing Chat, kada ga integrirati pod ChatGPT sučelje i kombiniraš ga s GPT-4, koji je bolje optimiziran kao chatbot nego kao preglednik, to je sasvim druga priča.

Možete razgovarati s ChatGPT-om kao i obično, a kada osjetite potrebu, možete ga zamoliti da generira slike za vas.

Zamolili smo ga da nam ispriča bajku o Crvenkapici napraviti određene ilustracije. Priču je podijelio u nekoliko scena i dodao kratke dijaloge.

Doslovno jednim zahtjevom možete izraditi vrlo lijepe ilustracije po svom ukusu ili za svoje potrebe.

Ako imate potreba za stvaranjem slika, 20 USD mjesečno nije velika stvar kada vidite koliko vam vremena i truda ChatGPT može uštedjeti!

5) Pristup dodacima (plugins)

chatgpt plus

Pristup dodacima daje ChatGPT Plus razinu prilagodbe koju nećete pronaći kod njegovih konkurenata. Ovi dodaci služe kao softverske komponente treće strane koji integrirati s ChatGPT-om. Iako je ova značajka trenutačno u beta verziji, možete instalirati dodatke s “trgovina” i birajte između više od 100 različitih opcija.

Svaki dodatak ima drugačiju svrhu. Na primjer, možete koristiti dodatak Kajak za rezervaciju putovanja u inozemstvo, nadoplata Instacart planirati obroke i kupovati sastojke ili komunicirati s aplikacijama poput Google tablice i Gmail korištenjem Zapier.

Neki dodaci mogu biti nestabilni ili spori, ali bit će zanimljivo vidjeti koliko će biti korisni kada se svi nedostaci izglade.

6) Napredna analiza podataka

Iako se ova značajka može koristiti za mnogo različitih funkcija, “Napredna analiza podataka” u ChatGPT Plus vam može pomoći pretvoriti tablice u grafikone za vizualizaciju podataka.

Da biste omogućili ovu značajku, kliknite na “Postavke računa” (Postavke računa) u donjem lijevom kutu zaslona. Zatim idite na “Postavke i Beta” > “Beta funkcije” (Postavke i Beta > Beta značajke) i uključite “Napredna analiza podataka” (Napredna analiza podataka).

Kada je značajka uključena, možete učitati tablicu pomoću gumba sa znakom plus u lijevom kutu tekstualnog polja ChatGPT.

Nakon što prenesete datoteku, možete pitati ChatGPT što želite da učini s podacima i on će to učiniti.

Bilo da ste vlasnik male tvrtke ili se samo igrate s podacima u proračunskim tablicama, ova vam značajka može pomoći u donošenju odluka vođen podacima, a ne po “osjećajima”.

7) Impresivna stabilnost

chatgpt plus: 9 razloga zašto biste trebali platiti za chatgpt plus

Besplatni ChatGPT ima svojih problema, ali nedostupnost je svakako najvažniji. Iako je situacija sada puno bolja nego kad je ChatGPT prvi put objavljen, besplatna verzija još uvijek može postati nedostupna u bilo kojem trenutku.

OpenAI poslužitelji ponekad imaju problema s praćenjem iznimno velike potražnje.

Srećom, ChatGPT Plus dostupan je gotovo cijelo vrijeme. Usluga je osmišljena da daje prioritetni pristup Plus pretplatnicima, tako da ga možete koristiti čak iu razdobljima kada drugi to ne mogu. Plaćanje usluge očigledan je izbor ako vaš posao ili tijek rada uvelike ovise o ChatGPT-u.

8) Besprijekorna interakcija

ChatGPT Plus sadrži dva jezična modela — GPT-4 i GPT-3.5.

Treba napomenuti da je Plus verzija GPT-3.5 brža i bolje reagira od GPT-3.5 modela koji je dostupan u besplatnoj verziji. To je OpenAI povukao GPT-3.5 Legacy verziju 10. svibnja 2023.ali verzija ChatGPT Plus GPT-3.5 ionako je brža od besplatne opcije.

Iako je kvaliteta odziva ista, razlika je odmah uočljiva. Možete koristiti ovaj jezični model ako smatrate da je GPT-4 nije impresivan u smislu brzine. No, s druge strane, ovdje govorimo o sekundama, što je sasvim prihvatljivo čekati.

Problem sa besplatna verzija je što često prestaje odgovarati, tjerajući vas da ponovno generirate odgovore.

To se događa više puta tijekom sesije. Nećete morati brinuti o tome s Plus verzijom. Ako se oslanjate na ChatGPT za posao, nadogradnja na ChatGPT Plus odličan je način da uštedite vrijeme čekajući odgovor od besplatne verzije.

9) Bolje mogućnosti prevođenja

chatgpt plus

Jer je GPT-4 obučen na većem skupu podatakamnogo bolje odgovara neengleski upiti.

Dobar je u odgovaranju gotovo kao osoba koja razumije jezične obrasce, nijanse i kulturni kontekst.

GPT-3.5 ima pristojne mogućnosti prevođenja, ali GPT-4 je bolji jer je veća vjerojatnost generirati točno i suvisli odgovori.

Također dobivate pristup više prilozima koji vam mogu pomoći na putu učenja novih jezika.

Novi dodatak, tj. dodatak, On govori je izvrstan primjer toga. Pomaže vam da izgovorite određene fraze, daje vam alternativne načine izražavanja istog osjećaja i pokazuje vam primjere koji ponavljaju stvarne razgovore na bilo kojem jeziku.

Sve u svemu, ChatGPT Plus pruža vrijednost za novac. A ako nas pitate – sve gore navedeno vrijedi nadogradnje od 20 USD mjesečno.

Preporučujemo da pročitate

nodejs.rs

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima