Ako koristite blokatore oglasa, čekajte na početak reprodukcije sadržaja

Bitka između YouTubea i korisnika s instaliranim blokatorima oglasa postaje sve žešća, dok platforma sve glasnije upozorava na moguće posljedice takvog ponašanja.

ChatGPT Voice dostupan svima – dali je ovo pokušaj smirivanja napetosti

U sklopu širih nastojanja da poveća prihode od oglasa i pretplate na svoju plaćenu razinu, YouTube je nedavno izdao jasno upozorenje. Platforma je istaknula da korištenje blokatora oglasa može značajno ugroziti korisničko iskustvo gledanja, te poticala gledatelje da dopuste prikazivanje oglasa ili se pretplate na YouTube Premium, čime bi potpuno eliminirali oglase.

Ako koristite blokatore oglasa, čekajte na početak reprodukcije sadržaja

Glasnogovornik YouTubea dao je izjavu za Business Insider u kojoj ističe važnost oglasa za kreatore na platformi: “Oglasi su vitalna slamka spasa za naše kreatore koja im pomaže da vode i razvijaju svoje poslovanje.

Samsung Galaxy A35 – renderi i značajke

Zato upotreba blokatora oglasa krši YouTubeove uvjete pružanja usluge.” Osim toga, YouTube je više puta pozivao korisnike da dopuste prikazivanje oglasa ili isprobaju YouTube Premium kako bi imali iskustvo gledanja bez oglasa.

naslovnanaslovna

Izvješća potvrđuju da korisnici s blokatorima oglasa doista imaju negativno iskustvo gledanja na YouTubeu. Postoje izvješća o kašnjenjima od nekoliko sekundi prije nego što korisnici mogu započeti gledanje videa.

YouTube donosi AI i mogućnost razgovor za Premium korisnike

Ako koristite blokatore oglasa, čekajte na početak reprodukcije sadržaja

Android Authority izvještava da su ljudi koji nisu koristili Chrome primijetili kašnjenja, a korisnici na Redditu potvrdili su ovu pojavu dok su koristili preglednike poput Mozilla Firefox i Microsoft Edge. Google je reagirao na ova izvješća, tvrdeći da su kašnjenja vidljiva u svim preglednicima s blokatorima oglasa.

1 151 15

YouTube je naglasio da detekcija blokatora oglasa ne cilja na određene preglednike i da su prijavljena kašnjenja zabilježena u svim preglednicima.


foreo akcija

YouTube u problemu zbog načina detekcije blokatora oglasa

Međutim, korisnici koji i dalje upotrebljavaju blokatore oglasa suočavaju se s lošijim iskustvom gledanja. Glasnogovornik YouTubea izjavio je: “U proteklom tjednu, korisnici koji su koristili blokatore oglasa možda su iskusili neoptimalno gledanje, što je uključivalo kašnjenja u učitavanju, bez obzira na preglednik koji koriste.”


tekst3naslovna

U lipnju 2023., YouTube je pojačao svoje napore u borbi protiv blokatora oglasa. Korisnicima s uključenim blokatorima oglasa onemogućeno je gledanje videozapisa, a eksperimentiralo se čak i s pojavom skočnih upozorenja.

YouTube Premium podiže cijene na određenim tržištima

Prema izvješću Android Authoritya, korisnici koji su tri puta ignorirali ova upozorenja više nisu mogli gledati videozapise dok ne isključe blokatore oglasa.

tekst1sl1 6tekst1sl1 6

Posljednjih dana, korisnici su dijelili snimke zaslona na kojima se vide YouTube skočni prozori koji ih upozoravaju na zabranu korištenja blokatora oglasa.

Google uklanja na Androidu 14 dugi pritisak na ikone za dobivanje obavijesti

Također su izvijestili da YouTube neće reproducirati videozapise dok se ne onemogući blokator oglasa ili dok korisnik ne kupi pretplatu na YouTube Premium, koja započinje od 13,99 dolara mjesečno. Očito je da YouTube ozbiljno shvaća borbu protiv blokatora oglasa i da traži načine kako potaknuti korisnike da podrže oglase ili se presele na plaćene usluge.

Google Cubes – Inovativni pogled na personalizaciju Play Store-a

Kako će se ova situacija dalje razvijati ostaje vidjeti, ali korisnici s blokatorima oglasa svakako trebaju biti svjesni mogućih posljedica po svoje gledateljsko iskustvo na ovoj popularnoj platformi za dijeljenje video sadržaja.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima