Alcaraz prije meča s Novakom: Igram protiv najboljih, uživat ću

Carlos Alcaraz izborio je polufinale Završnog turnira u Torinu, a tamo ga čeka najbolji tenisač svih vremena Novak Đoković.

– Sretan sam zbog polufinala, ključno je bilo ostati psihički jak. Bilo je nekoliko gemova u kojima sam se mučio, Daniil servira fantastično. Ostao sam smiren, jak i vjerovao u sebe, rekao je Alcaraz na početku.

Do finala se mora suočiti s najboljima na svijetu.

– Istovremeno je tu, ali i daleko. S Novakom igram u polufinalu. Naravno da sanjam naslov, ali moram odigrati savršeno, prvo u polufinalu. Igram protiv jednog od najboljih u povijesti. Najbolji na svijetu u ovom trenutku. Morat ću dati sve od sebe ako ga želim pobijediti, smatra Španjolac.

Ima li neke konkretne rutine prije meča s Novakom?

-Obično radim iste rutine prije utakmice, vjerojatno ponavljam neke stvari koje radim, ako pobijedim, onda ponavljam par stvari, isti restoran, isti ljudi, iste rutine. Protiv Novaka ću napraviti neke posebne stvari, prvenstveno psihički da budem 100 posto psihički spreman za taj meč, objasnio je Carlos.

Prisjetio se i dvoboja njih dvojice u Parizu.

-Vjerojatno sam sada psihički jači u odnosu na Roland Garros. Tada sam imao problem suočiti se s pritiskom, teškim trenutkom, nisam se nosio s tim, tada sam nešto naučio iz te situacije. Nakon toga Wimbledon, Cincinnati, dobri mečevi. Kad igraš protiv nekoga poput Novaka, moraš ostati psihički jak. U svakoj točki. Naučio sam puno o tome, spreman sam se suočiti s njimrekao je Alcaraz.

www.sportskacentrala.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima