Alternative za Google Maps: 12 odličnih

Najbolje alternative Google kartama

Sadržaj članka (otvoren)

Google Maps jedna je od najpopularnijih, ako ne i najpopularnija aplikacija koju ste sigurno koristili ako ste negdje putovali.

Tijekom putovanja, pogotovo ako idete u novi i nepoznati grad ili zemlju, vjerojatno ste barem jednom koristili ovu aplikaciju.

To nije neobično jer Google Maps kao aplikacija dolazi s mnogo korisnih značajki. Međutim, kao i svaka druga aplikacija, ni ova nije savršena. Postoje neke stvari koje bi mogle biti bolje i postoje alternative za to.

U ostatku ovog članka reći ćemo vam više o 12 alternativnih aplikacija za Google Maps koje biste trebali isprobati ako želite nešto novo!

Scout GPS Link

Scout GPS Link je aplikacija koja je dizajnirana uglavnom s ciljem integracije s automobilima kao što su Toyota i Lexus, odnosno s MapStream modom.

Ali također može prikazati karte na drugim zaslonima infotainment sustava automobila. Aplikacija vam omogućuje pristup 2D i 3D kartama sa zaslona vašeg automobila ili aplikacije za telefon.

Općenito, to je jedna od najjednostavnijih alternativa Google kartama, no unatoč činjenici da je aplikacija vrlo jednostavna, još uvijek nudi glasovne kontrole, upute skretanje po skretanje, ažuriranja prometa u stvarnom vremenu i druge slične značajke Google karata .

Jedan bonus su podaci o navigaciji s drugih stranica, kao što su Fuel i Yelp. Loša strana je što ne radi besprijekorno s vozilima kako se reklamira.

alternative google kartama
Alternative Google kartama

Route4Me planer ruta

Route4Me Route Planner izvrstan je za sve vrste vozača. Osmišljen je kako bi korisniku pomogao u planiranju više odredišta ili zaustavljanja sa što je moguće manje preklapanja.

Google karte su dobre u odvođenju od točke A do točke B. Route4Me Route Planner, s druge strane, štedi vam vrijeme optimiziranjem vaše rute kako biste spriječili povratak.

Bez obzira na redoslijed kojim unosite svoja odredišta, koji je u besplatnoj verziji ograničen na 10, ova aplikacija ih organizira kako bi optimizirala vaše putovanje, uključujući dnevne dostave i preuzimanja.

Pocket Earth

Ova aplikacija za karte samo za iOS koristi popularne podatke OpenStreetMap kako bi vam pružila ažuriranu navigaciju diljem svijeta.

Što je najvažnije, možete preuzeti karte za izvanmrežnu upotrebu. Osim toga, aplikacija ima i izvrsne organizacijske alate, poput pribadača, koje je moguće kategorizirati u skupine.

Pravi bonus je mogućnost povezivanja s Wikipedijom, zahvaljujući kojoj se možete povezati s internetskom enciklopedijom za različite točke interesa na karti.

Google karte, primjerice, nemaju tu opciju. Aplikacija vam također daje pristup detaljnim turističkim vodičima.

alternative google kartama
Alternative Google kartama

OsmoI

Jedna od najboljih značajki ove robusne alternative Google Maps otvorenog koda je mogućnost izvanmrežnog mapiranja.

Zahvaljujući kartama koje možete preuzeti i koristiti bez potrebe za internetom, uvijek ćete moći pronaći svoje odredište, što posebno vrijedi u situacijama kada se ne možete spojiti na internet.

Ažuriranja su često dostupna za aplikaciju, što znači da ne morate brinuti da nešto ne radi ispravno.

Sjajna stvar je što možete lako raščlaniti sve što vidite na karti: od stvari kao što su ceste s naplatom cestarine i ulične rasvjete do specifičnijih varijabli poput površine ceste i kvalitete ceste. Možete dodati dodatne ceste i usputna stajališta na kojima planirate stati.

alternative google kartama
Alternative Google kartama

InRoute

Ako tražite aplikaciju za karte koja vam stvarno omogućuje praktično planiranje rute, onda je InRoute za vas.

Aplikacija radi u sprezi s CarPlayem i nakon što isplanirate rutu kojom želite ići, pokušat će učiniti vaše putovanje što lakšim prikazujući vam dinamičke vremenske prognoze, hotele, kampove, druga stajališta duž vaše rute i još mnogo toga.

Ako imate nekoliko mjesta koja trebate posjetiti, možete odabrati svako od njih i InRoute će vam reći najbrži redoslijed za posjet svakom mjestu.

Također možete odrediti koliko dugo ćete se zaustavljati na određenim lokacijama, tako da InRoute to može uračunati u vaše ukupno vrijeme putovanja.

Općenito, aplikacija nudi mnogo više opcija za prilagodbu i konfiguraciju vašeg putovanja od Google karata.

Citymapper

Citymapper ima nešto manje opcija od Google Maps, ali ono što ima radi vrlo dobro, čak i bolje od mnogih drugih aplikacija na ovom popisu.

Citymapper je aplikacija za javni prijevoz koja vam pokazuje kako se kretati u mnogim gradovima diljem svijeta ako koristite javni prijevoz, tj. autobus, tramvaj, podzemnu željeznicu i druge oblike.

Aplikacija održava ažurnu bazu podataka o svim rutama javnog prijevoza u podržanim gradovima, prikazuje cijene karata i upozorenja te vam omogućuje da zadržite popis svojih omiljenih putnih lokacija.

Dok vam Google karte pomažu da dođete do odredišta, Citymapper vam pokazuje kako se kretati kada tamo stignete.

Na primjer, možete uživo provjeriti vrijeme čekanja, usporediti troškove prijevoza, čak i podijeliti svoje vrijeme dolaska u stvarnom vremenu s prijateljima i obitelji. Jedina mana je što manji gradovi nisu pokriveni.

Maps.me

Maps.me ima sve što bi korisnik želio od navigacijske aplikacije: informacije o prometu, informacije o javnom prijevozu, biciklističku navigaciju, što god želite.

Međutim, za razliku od mnogih drugih aplikacija za karte, također ima značajku Google Maps koja vam omogućuje preuzimanje karata za izvanmrežnu upotrebu, s jednim nedostatkom: moći ćete preuzeti samo 10 karata u besplatnoj verziji aplikacije.

Ali bez obzira na to, ovo je jako dobro i korisno, pogotovo ako putujete u treće zemlje i/ili ako se ne možete spojiti na internet.

Ako istražujete grad, prikazuje sve važne točke interesa i stvari koje treba vidjeti. Ako platite za “premium” značajke, jedna od njih će vam dati, na primjer, ažurirane planinske staze i informacije o “divljim” stazama.

Ovo su samo neke od stvari koje Maps.me čine još jednom izvrsnom alternativom Google kartama. Kada planirate svoje putovanje ili planinarenje, možete ga označiti i poslati drugom korisniku.

Loša strana ovoga je da još uvijek morate preuzeti sve karte na svoj uređaj. Ne možete samo unijeti rute i dobiti upute.

Međutim, karte u cijelosti možete pogledati u pretpreglednoj verziji putem internetskog preglednika.

Bing karte

Jeste li znali da su Bing karte stare koliko i Google? Da, usluga kartiranja u vlasništvu Microsofta izvorno je bila poznata kao MapPoint prije promjene robne marke.

Iako neki korisnici to vjerojatno ne znaju, Bing Maps opremljen je s puno značajki, uključujući prikaz prometa i 3D prikaze.

Bing obično ide drugačijim rutama od Googlea. No ako izravno usporedimo ova dva alata, statistika pokazuje da je Google ipak bolji kada je u pitanju planiranje putovanja.

Ako tražite aplikaciju koja ima neke dodatne vrlo korisne značajke, kao što su 3D prikazi i OS Maps, kao i vlastiti sveobuhvatni odgovor na Street View, onda je Bing nešto na što trebate obratiti pozornost. Usluga također prikazuje preporučene stanice i atrakcije.

Idemo

Ako je konzorcij BMW-a, Audija i Mercedesa voljan platiti Nokiji 3 milijarde dolara za ovu aplikaciju, onda mora postojati nešto po čemu se ova aplikacija ističe, zar ne? Ako i vi mislite da postoji, u pravu ste.

Primjerice, aplikacija podržava više od 200 zemalja i pruža sve osnovne funkcije, kao što su navigacija, mjesta za posjetiti i detaljne rute, te vam na neki način daje ažurne informacije i cijene na svim linijama javnog prijevoza u vašem području. to će vam se izračunati.

Osim toga, aplikacija također može pohraniti informacije o parkiranju.

OVDJE WeGo nudi trenutne uvjete rute koristeći različite informacije, kao što su policijska izvješća, kamere, objave i ažuriranja na društvenim mrežama, podaci policijskih kamera itd.

Njegova podrška za offline karte je također nevjerojatna. Točnije, aplikacija ima mogućnost arhiviranja podataka na ogromnim područjima, čak i na cijelom kontinentu. Kada niste spojeni na internet, možete dobiti navigaciju korak po korak.

Mnogi korisnici navode da su preporučene rute čak i dulje od onih koje bilježe Google Maps. Sve u svemu, ovo je još jedno vrlo dobro rješenje, koje može biti korisno ako tražite alternativu Google kartama.

Sygic GPS

Sygic GPS jedna je od boljih navigacijskih aplikacija ne samo za vožnju već i za šetnju po gradovima.

Za razliku od mnogih alternativa Google kartama, koje vas prisiljavaju na ponovno preuzimanje izvanmrežnih karata, Sygic GPS automatski ažurira vaše preuzete karte kada nova verzija postane dostupna.

Isto tako, za Google Maps, Sygic otkriva ograničenja brzine na temelju znakova dok ih prolazite, u usporedbi s upravo učitanim informacijama.

Waze

Waze je vrlo brz i intuitivan alat za navigaciju, koji može poslužiti i kao izvrsna alternativa Google kartama.

Njegov vrlo interaktivan sustav, koji vam omogućuje da upozorite čak i druge vozače o promjenama u prometu, kamerama za brzinu, opasnostima itd. na cestama se pokazao toliko popularnim da je Google kupio tvrtku 2013.

Ono što je također važno je da više od godinu dana kasnije, Waze nastavlja postojati kao odvojena cjelina od Google Maps.

Možete dobiti informacije o najboljim benzinskim postajama u vašoj blizini, gradilištima, nesrećama na cesti, kamerama za brzinu, policiji i druge informacije koje ažuriraju milijuni drugih korisnika Wazea.

Možete čak pratiti lokacije drugih Waze korisnika i svojih prijatelja u stvarnom vremenu. Imajte na umu da je više dizajniran za vozače nego za pješake.

MapQuest

MapQuest je još jedna izvrsna alternativa Google kartama. Posebno dobro funkcionira ako koristite javni prijevoz za dolazak na posao.

Na primjer, omogućit će vam da usporedite usluge lokalnog prijevoza za svoju rutu, kao što su Uber ili car2go, te će vam omogućiti da rezervirate prijevoz izravno iz aplikacije.

Osim toga, aplikacija također pruža brze obavijesti o svim opcijama lokalnog prijevoza u vašoj blizini.

Ako volite šetati na različita mjesta, pokazat će vam koliko ćete kalorija potrošiti.

Napredne značajke aplikacije uključuju automatsko preusmjeravanje, prometne uvjete u stvarnom vremenu, detekciju objekata, kameru, lokaciju nesreće, dijeljenje lokacije, vremenska izvješća i pomoć na cesti.

Osim toga, aplikacija dolazi s nekim osnovnim značajkama Google karata, kao što su detaljni podaci o navigaciji, najbolji podaci o označavanju rute, satelitski prikaz, mjesta u blizini koja treba posjetiti itd.

Preporučujemo da pročitate

nodejs.rs

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima