back to top

Apple radi na dva prototipa sklopivih telefona

Temu – dobra kupovina ili obična scam navlakuša?

Tvrtka Apple ozbiljno se prihvatila razvoja sklopivog telefona, prema najnovijim glasinama koje kruže. Izvješća sugeriraju da se radi na razvoju čak dva prototipa, što bi moglo rezultirati izlaskom na tržište s dva modela istovremeno, poput konkurentskog Samsunga koji je lansirao Galaxy Z Flip i Galaxy Z Fold serije. No, prema glasinama, Apple se fokusira na razvoj dva prototipa s stilom sličnim Flip modelu, što implicira manje modele.

iPhone 16 serija i kapaciteti baterija


Apple radi na dva prototipa sklopivih telefona

Prema novim informacijama dobivenim od “osobe koja izravno poznaje situaciju”, Apple trenutno testira dva sklopiva prototipa iPhonea. Ovi uređaji slijede stil preklopa, poput Samsung Galaxy Z Flip5 i Oppo Find N3 Flip, umjesto većih uređaja poput Samsung Galaxy Z Fold5 ili OnePlus Open.

Međutim, treba napomenuti da ovi prototipi nisu dijelovi Appleovih trenutnih planova za masovnu proizvodnju ni ove ni sljedeće godine, što znači da bi se prvi sklopivi iPhone mogao pojaviti najranije u jesen 2026. godine, pod uvjetom da projekt bude uspješan.

iPhone 16 – dizajnerska učestalost i volja korisnika za drugačijim

Apple je navodno razgovarao s najmanje jednim azijskim proizvođačem o nabavi dijelova za sklopivi iPhone, ali sve to podložno je promjenama.

cccc

Tvrtka ima visoke standarde, pa projekt može biti otkazan u bilo kojem trenutku ako ne zadovolji njihove kriterije. Interesantno je da Apple već od 2018. godine razmatra ideju sklopivog uređaja koji bi bio tanak poput trenutnih iPhone modela kada je zatvoren, ali tehnologija baterija i zaslona još uvijek nije bila spremna za takav proizvod.


Apple radi na dva prototipa sklopivih telefona

iPhone 16 donosi iznenađujući redizajn – nalik onome na X i 11 modelima

Jedan od zanimljivih detalja je da je Apple želio da sklopivi iPhone ima zaslon s vanjske strane kada je presavijen, slično Huaweijevom Mate X modelu. Međutim, takav dizajn može rezultirati problemima s oštećenjem ekrana, što je vjerojatno razlog zašto su se fokusirali na modele s unutarnjim preklopom.


tekst1sl1 13

U 2020. godini, Apple je privremeno odustao od razvoja sklopivog iPhonea kako bi se fokusirao na sklopivi iPad. Sada se čini da se na oba projekta radi paralelno, pri čemu se inženjeri trude riješiti probleme s naborima zaslona i dizajnirati šarku koja omogućuje da zaslon leži potpuno ravno, čime se osigurava da Apple Pencil neće biti negativno pogođen upotrebom.

Apple 2026. planira predstaviti sklopivi uređaj – zamijenit će iPad Mini

Za sklopivi iPad koriste se zasloni proizvedeni od strane LG i Samsung Display, no još uvijek nije jasno koje će tvrtke proizvoditi zaslone za sklopivi iPhone.

tekst3naslovna 2tekst3naslovna 2

Prethodno smo izvještavali da se Appleov sklopivi model neće pojaviti na tržištu prije 2027. godine, no očekujemo da ćemo uskoro vidjeti makar rendere i prve prikaze onoga što možemo očekivati.

Nova era intenzivnih boja: Samsung Galaxy S24 donosi poboljšani Vivid mode

Dok Apple ozbiljno eksperimentira s oblikom i tehnologijom sklopivih telefona, krajnji proizvod još uvijek nije blizu masovne proizvodnje. Ipak, s obzirom na konkurenciju i brzi razvoj tehnologije, možemo očekivati da će sklopivi iPhone postati stvarnost u bliskoj budućnosti.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima