back to top

ARNAUTOVIĆ O UBISTVU U TUZLI: NE MOŽEMO GOVORITI O MOTIVU

ARNAUTOVIĆ O UBISTVU U TUZLI: NE MOŽEMO GOVORITI O MOTIVU

Portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović, danas je govorio u vezi sinoćnjeg ubistva u Tuzli, te iznio detalje.

  • Sa više hitaca iz pištolja ubijena je Amra Kahrimanović iz Tuzle. Osumnjičeni je Elvis Ćustendil koji je službenik Uprave policije MUP-a TK i odmah je lišen slobode. Uviđaj je obavio dežurni tužilac. U toku je kriminalistička obrada. Lice će biti predato u nadležnost. Sačekat ćemo izvještaj i sve materijalne dokaze – rekao je Arnautović.

Elvis Ćustendil je, brzom akcijom MUP-a TK, uhapšen u blizini zgrade u kojoj živi.

  • Imamo izjave svjedoka, ne radi se o slučajnoj žrtvi. Osoba je s ciljem pucala. Radi se o policijskom službeniku, ali kada se to dogodilo nije bio na dužnosti. Moramo sačekati izvještaj. Najvjerovatnije se radi o službenom pištolju – govori Arnautović.

Kada je riječ o potencijalnoj kazni zatvora, Arnautović kaže da se trenutno ne može špekulisati.

  • Mi sada ne možemo govoriti o kvalifikaciji, postoji kvalifikovani oblik KD Ubistva u Zakonu gdje je propisana kazna od 10 do dugotrajne kazne zatvora, a to su krivična djela ubistva koja su počinjena na okrutan način… Moramo sačekati izvještaj od MUP-a TK i svih materijalnih dokaza. Kvalifikaciju djela određuje isključivo tužilac. Ne možemo govoriti o motivu, istragom ćemo utvrditi motiv zbog kojeg je KD počinjeno – zaključio je Arnautović.

(A.H.)

The post ARNAUTOVIĆ O UBISTVU U TUZLI: NE MOŽEMO GOVORITI O MOTIVU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima