Australski neobičan div sa zelenim mravima!

“Green Ant Gin” je jedinstven i neobičan gin proizveden u destileriji u Adelaideu, Australija, koji je prožet zelenim mravima kao dodatnim okusom citrusa i korijandera. Zeleni mravi bili su izvor proteina za australske …

starosjedioci tisućama godina.

I ako bube i kukci tek trebaju postati hrana u modernom svijetu u budućnosti, želuci ovih malih bića – mrava i dalje se mogu koristiti kao aromatični sastojak.

Prehrambena tvrtka Something Wild iz Adelaidea došla je na ideju korištenja mrava za njihovu prirodnu aromu citrusa u višestruko nagrađivanom ginu od njegovog lansiranja 2017. godine.

Stvoren u suradnji s destilerijom Adelaide Hills, Green Ant Gin napravljen je od Boobiala (autohtone vrste smreke), kao i drugih biljaka poput limete, gume od jagode, limunske mirte i papra, ali njegov tajni sastojak su zeleni mravi, o Što svjedoče li mravi koji plutaju u svakoj boci?!

Green Ant Gin gin piće s mravima
Green Ant Gin gin piće s mravima

Mravi koji “plutaju u boci” u Green Ant Ginu uglavnom su dekorativni, ali njihov učinak na okus nije trik.

Osnivač destilerije Adelaide Hills i glavni destiler Sacha La Forgia rekao je da su mu trebali mjeseci da ga uvjeri da proba Green Ant i zatim ih stavi bilo gdje blizu njegovih destilatora, ali nakon što ih je probao znao je da su namijenjene njegovom piću gin.

“Kad sam to napravio, bilo je to poput nevjerojatne eksplozije okusa limete i korijandera u mojim ustima i svježeg kiselkastog mirisa”, rekao je La Forgia za Distillery Trail. “Bilo je jednostavno prekrasno i odmah sam pomislio ‘vau, oni postoje da bi bili u džinu’.”

Dok su zeleni mravi u svakoj boci neobičnog džina pdo pod nazivom “Green Ant Gin” uglavnom zbog pojave crva u nekim bocama mezcala, oni hrabriji ih zapravo mogu pokušati prožvakati zbog tog svježeg kiselog zrna pa sada… ”tko želi neka ide”

“Stavljajući ih u bocu, nadam se da ću potaknuti ljude da pojedu mravlji jaram i kušaju ga.” “Kad ljudi probaju jednu, oči im zasjaju i dobiju veliki osmijeh na licu”, rekao je destiler.

Možete kupiti bocu Green Ant Gina za oko 99,95 AU$ (500 ml) ili 65 US$ (US$65), Green Ant Gin je bio u gotovo svim natjecanjima jakih alkoholnih pića u kojima se natjecao od 2017., a vrlo je popularan među potrošačima i ginom ljubavnici.

Izvor: Zanimobostidana.com

Molimo portale, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

Australski neobičan div sa zelenim mravima!Australski neobičan div sa zelenim mravima!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima