Bahati gosti pustoše hotele: Lako za peškire, ali TV, pa čak i – klavir?!

Njemački portal Wellness Heaven razgovarao je s 1.376 menadžera hotela na temu, koji su to predmeti koji se najviše kradu, a zaista je teško ne uočiti nedostatak predmeta ukradenih iz hotela s četiri i pet zvjezdica.

Rezultatom istraživanja koje je provedeno u oktobru, pokazalo se da se najviše kradu peškiri i kućni ogrtači, a nakon toga lakovi za nokte, olovke te kozmetika.

Međutim, važno je napomenuti da krađa stvari iz hotela ovisi i o nacionalnosti gostiju.

Tako gosti njemačkih i britanskih hotela, osim što kradu peškire i kućne ogrtače, uglavnom kradu kozmetiku i toaletne potrepštine.

S druge strane, Austrijanci su više orijentirani na krađu tanjira i aparata za kafu, a Amerikancima su prioritet jastuci i baterije.

Italijani su nešto skromniji i orijentiraju se manje-više na vinsku čašu koju nose kući kao hotelski suvenir, a Švicarci ovoga puta nisu zaslužili titulu skromnosti jer im ruka često posegne u hotelsku ladicu u kojoj se nalazi fen, a koji je namijenjen isključivo za hotelsku upotrebu.

Oni koji nisu čuli za suptilnost, a koji su si postavili malo veći cilj su upravo Francuzi. Naime, usuđuju se na krađu povećih stvari poput televizora, a usput ponesu i daljinske upravljače.

U hotelima s pet zvjezdica, među lopovima je popularnija krađa tableta, ali isto tako i umjetničkih djela. Koliko su luksuzni hoteli primamljivi lopovskim umovima, pokazuje činjenica da je ondje krađa veća za čak četiri puta više nego u hotelima s četiri zvjezdice.

Oko 10 % posto menadžera hotela s pet zvjezdica žali se na krađu madraca, a među onima s četiri zvjezdice, puno je rjeđa te je ondje prijavljuje samo 2,2 % hotela. Razlog tome je taj da su gosti hotela s četiri zvjezdice zadovoljniji krađom jednostavnijih stvari, kao što su peškiri, baterije i daljinski upravljač.

Jednom je prilikom italijanski hotelijer ispričao kako je prolazeći kroz dvoranu primijetio izrazito veliku razliku u prostoriji te je zaključio da nedostaje neki veliki predmet, ali u tom trenutku nije bio siguran o kojem je predmetu riječ.

“Ubrzo sam saznao da su trojica nepoznatih muškaraca u kombinezonima ukrala klavir koji nikad nije vraćen”, rekao je.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima