back to top

BH. KRIMINALAC UHAPŠEN U VILI NA JUGU FRANCUSKE: RADI SE O ČOVJEKU OPASNOG PROFILA

BH. KRIMINALAC UHAPŠEN U VILI NA JUGU FRANCUSKE: RADI SE O ČOVJEKU OPASNOG PROFILA

On se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru i trebao bi biti izručen Bosni i Hercegovini.

Kako prenose francuski mediji, ovo je veliki ulov za francusku policiju, jer se radi o čovjeku opasnog profila. Policija je tek nedavno dobila dojavu da se on nalazi u u ovom regionu, nakon čega su pokrenuli akciju praćenja. Inače, on se traži zbog teških krivičnih djela trgovine ljudima i pranja novca.

U policijskom saoštenju stoji da su dojavu o meti, koji je na Interpolovoj potjernici dobili početkom aprila mjeseca. Zahvaljući vjerodostojnoj dojavi, inspektori su nadzirali sumnjivu vilu u kojoj se krio. Nakon što je potvrđeno da se baš on nalazi tu, oni su upali u vilu i uhapsili ga.

Kako prenose mediji, riječ je o bh. državljaninu rođenom 1976. godine za kojim međunarodne policijske organizacije tragaju mjesecima. On je krajem 2022. godine osuđen u BiH na zatvorsku kaznu zbog trgovine ljudima i pranja novca.

Izvori francuskih medija, bliski istrazi, kaću da je riječ o čovjeku koji je godinama bio na čelu kriminalne oganizacije koja je eksploatisala stotine romske djece tjerjući ih da prose širom Evrope. Profit ove organizacije je nekoliko miliona eura.

On se trenuno nalazi u pritvoru, a izručenje Bosni i Hercegovini predviđeno je u roku od 40 dana, pišu Nezavisne.

The post BH. KRIMINALAC UHAPŠEN U VILI NA JUGU FRANCUSKE: RADI SE O ČOVJEKU OPASNOG PROFILA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima