back to top

BIVŠI PREDSJEDNIK BOKSERSKOG SAVEZA RS POBJEGAO UOČI IZRICANJA PRESUDE ZA OBLJUBU DJEVOJČICE

BIVŠI PREDSJEDNIK BOKSERSKOG SAVEZA RS POBJEGAO UOČI IZRICANJA PRESUDE ZA OBLJUBU DJEVOJČICE

Savić je istakla da se potvrdilo ono na što su ukazivali u Tužilaštvu, da se namjerno odugovlači postupak kako bi mu pritvor bio ukinut i kako bi dobio priliku za bijeg.

  • Ispostavilo se da je to tačno i to se desilo nakon što mu je u februaru ukinut pritvor i određen kućni pritvor. On se udaljio sa kućne adrese, a današnjem ročištu nije ni prisustvovao- naglasila je Savić.

Prema informacijama medija, sumnja se da je Tomić pobjegao u Afriku.

A tako nešto omogućio mu je upravo sud jer ga je pustio iz pritvora.

Roditelji žrtve ipak vjeruju da Tomić kaznu ne može izbjeći gdje god bio i da njihova borba za istinu nije bila uzalud

  • Zadovoljni smo presudom, ovo je sad pokazalo da smo svo ovo vrijeme što smo radili, bili u pravu, da smo imali strpljenja i da je on osuđen na 12 godina robije. Bili smo u pravu i kada smo rekli da će pobjeći, jer danas nije bio na izricanju presude-rekao je otac žrtve.
  • Ovaj pakao koji je prošla naša porodica ove dvije i po godine se isplatio i da je Milenko Tomić dobio što je zaslužio. Nadam se da više ni jedno dijete on u svom životu neće uspjeti da dodirne, a kamo li da uradi nešto kao što je našem djetetu-rekla je majka djevojčice.

Da Tomića nema na izricanju presude iznenadilo je i njegove advokate. Gdje je nestao Tomić, za sada nije poznato, priča se da je zemlju napustio poslije posljednjeg ročišta.

Maratonsko suđenje Tomiću je nedavno diglo na noge cijeli region. Upravo zbog odugovlačenja, Tomić je pušten na slobodu, jer je u pritvoru proveo više od dvije godine a nije bio osuđen. Da do bjekstva može doći upozoravala je i odbrana i tužilaštvo.

Milenko Tomić od ranije je poznat policiji. 2003. hapšen je zbog krivičnih djela trgovina ženama radi prostitucije. U trenutku kada je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba nad djetetom, Tomić je bio predsjednik Bokserskog saveza RS i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH.

The post BIVŠI PREDSJEDNIK BOKSERSKOG SAVEZA RS POBJEGAO UOČI IZRICANJA PRESUDE ZA OBLJUBU DJEVOJČICE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima