back to top

Bluesky dostupna svima – alternativa ili rival X (a.k.a Twitter) platformi

Bluesky, open-source alternativa za Twitter koja je pokrenuta prošle godine, nedavno je najavila da se rješava svojih lista čekanja, omogućujući svakome da se pridruži njezinoj decentraliziranoj aplikaciji za društvene medije.

Google Bard mijenja ime u Gemini

Ovaj značajan korak naprijed za projekt koji je započeo kao interni projekt Twittera, a kasnije je postao neovisna tvrtka, obećava uzbudljivu budućnost za društvene medije.


Bluesky dostupna svima - alternativa ili rival X (a.k.a Twitter) platformi

Počevši kao zatvorena beta verzija na iOS-u, a zatim i na Androidu, Bluesky je privukao značajnu pažnju tijekom turbulentnog razdoblja preuzimanja Twittera od strane Elona Muska i svih kontroverzi koje su iz toga proizašle.

YouTube Premium broji 100 milijuna korisnika

Mnogi korisnici Twittera, nezadovoljni promjenama unutar platforme i njezinim upravljanjem, bili su u potrazi za alternativom, a Bluesky se činio kao aplikacija koja bi mogla ispuniti tu potrebu. Međutim, dostupnost aplikacije bila je ograničena.


2 6

Za pristup je trebao pozivni kod, a kada biste se prijavili, primijetili biste nedostatak nekih osnovnih značajki. Nedostatak obavijesti, koji je sada riješen, bio je prepreka za mnoge korisnike, ali unatoč tome, aplikacija je polako privlačila sve veći broj vjernih korisnika, stvarajući svoju zajednicu koja je tražila nešto novo u svijetu društvenih medija.


Bluesky dostupna svima - alternativa ili rival X (a.k.a Twitter) platformi

Facebook sutra puni 20 godina – društvena mreža koja je promijenila internet

Sada, s preko 3 milijuna korisnika, Bluesky pruža iskustvo koje će biti poznato korisnicima Twittera i Threads platformi. Objave, ili “skeets”, prikazuju se kronološkim redoslijedom, a korisnici mogu pregledavati feedove koje su ručno odabrali drugi korisnici.


3 6

 

Bluesky se ističe svojom posvećenošću decentralizaciji i nastoji riješiti probleme koje su uzrokovale velike tehnološke kompanije, poput Twittera, u načinu na koji komuniciramo online.

Asus Zenfone 11 donosi i Ultra model

CEO Jay Graber istaknuo je da “budućnost društvenih medija treba biti otvorena i decentralizirana”, što je mantra koju aplikacija slijedi od svog početka.


4 4

Nadalje, Bluesky planira uvesti autonomni sustav moderiranja kako bi dopustio korisnicima stvaranje vlastitih “usluga označavanja” sadržaja.

Android 15 donosi arhiviranje aplikacija koje često ne koristite

Međutim, unatoč privlačnosti njezine posvećenosti decentralizaciji i moderiranju zajednice, ostaje pitanje može li Bluesky dugoročno opstati u konkurentnom svijetu društvenih medija.


5 2

Da bi platforma uspjela, mora privući velik broj korisnika koji će doprinijeti rastu ekosustava. Iako još nije jasno može li postati Twitterova alternativa, trebamo nastaviti pratiti njen razvoj.

Xiaomi Smart Band 8 Pro – predstavljanje na MWC sajmu, donosimo cijene i značajke

S obzirom na brz tempo inovacija u tehnološkom sektoru i stalno mijenjajuće preferencije korisnika, ključno je da Bluesky ostane agilan i prilagodi se potrebama svoje zajednice.


6 1

Dosljedno poboljšanje korisničkog iskustva, dodavanje novih značajki i održavanje visokih standarda sigurnosti i privatnosti bit će od vitalnog značaja za njegov dugoročni uspjeh.

Circle to Search dugo će ostati ekskluziva za Samsung

Bluesky se suočava s mnogim izazovima, ali i pruža velike prilike. Njegova sposobnost da transformira način na koji koristimo društvene medije može imati dubok i pozitivan utjecaj na digitalnu sferu.

Ako uspije ostati vjeran svojim principima i uskladiti se s potrebama korisnika, Bluesky bi mogao postati ključni igrač na tržištu društvenih medija. Dok gledamo kako se ovaj projekt razvija, vrijedi biti otvoren za mogućnosti koje donosi i pratiti njegov napredak.

Preuzmite Bluesky:


googleplay-button400x400


appstore-button400x400

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima