Budući doktor položio ispit na forumu: Blago nama koje ćeš liječiti


Tiktoker Djina nedavno je na ovoj društvenoj mreži objavio video koji je izazvao burne reakcije.

Djevojka je uzbuđeno ispričala kako je položila težak ispit iz medicine, koji studenti inače polažu godinama.

Objasnila je da je riječ o ispitu iz pedijatrije te da je naučila samo šest pitanja iz knjige od 600 stranica, a upravo je toliko dobila na ispitu.

– Ovdje su sva pitanja koja mogu biti na ispitu, odnosno ispitna pitanja. I izvlači se kombinacija od tri ispitna pitanja. Zato sam večer prije ispita napisao šest pitanja, znači dvije kombinacije i jednostavno odustao od učenja jer sam radio. Nema šanse da prođem, ljudi se godinama bave tom temom, nemoguće je da prođem – objasnila je pokazujući knjige i kombinacije pitanja te nastavila:

– Inače, radi se o pedijatriji, pa sam odlučio napisati šest pitanja, to su dvije kombinacije, i mislio sam da ću imati sreće. Zanimljiva situacija, oba puta sam imao sreće. U ponedjeljak sam dobila prva tri pitanja, ali mi profesor nije dao. Danas sam radila ostala tri pitanja i prošla sam – završila je priču koja je izazvala pregršt komentara.

“Student godine”, “Blago nama koje ćeš liječiti”, “Sutra ćeš i ti biti pedijatar”, “Lijepo, budući doktore”, “Nadam se da sutra nećeš biti medicina”. A posebno pedijatrija”, samo su neki od komentara, prenosi Citymagazin.


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima