ČETIRI ODJEVNA KOMADA IZ 90-IH KOJE I DANAS TREBAMO IMATI U ORMARU

ČETIRI ODJEVNA KOMADA IZ 90-IH KOJE I DANAS TREBAMO IMATI U ORMARU

Modni trendovi koji su vladali devedesetima i obilježili ove godine, već neko vrijeme su se vratili na velika vrata, a trendseterice su ih prigrlile te kreiraju fantastične kombinacije. Modni stručnjaci kažu da će ove jeseni ponovo u trendu biti stvari koje su u tom periodu bile veoma popularne i koje su mnogi i tada voljeli.

U nastavku pogledajte koje komade odjeće nosimo ove jeseni, a možda ih čak pronađate i u maminom ormaru.

Slip haljina

Kate Moss i Sarah Jessica Parker, devedesetih su skrenule pažnju na ove haljine, redovno se pojavljujući u njima, kako u opuštenijim dnevnim varijantama, tako i u svečanijim. To je glavni razlog zašto ih svi vole – udobne su, lako se kombinuju i pogodne su za sve situacije.

Biciklistički stil

Kratak šorc i predimenzionirani duks su devedesetih bile modni hit, naročito među mladima. Posljednji dani ljeta su idealno vrijeme za ovu opuštenu, a trendi kombinaciju.

Mini torba

Iako nije toliko praktična, jer u nju može da stane svega nekoliko stvari, mala torba se vraća u trend. Kako nije naročito prilagođena svakodnevnim aktivnostima, zasigurno će biti efektan detalj za svečanije prilike.

Kožni sako

Ne postoji niti jedna zvijezda koja devedesetih nije nosila kožni sako, bio je to omiljeni odjevni komad svake fashion djevojke, a neki od najupamćenijih outfita su oni Gwyneth Paltrow, Sarah Jessice Parker i Kate Moss. Doza opuštenosti koju sa sobom nose kožni sakoi iznova je osvojila trendseterice, a neki su ga modni magazini, zbog ogromne popularnosti, proglasili esencijalnim komadom garderobe. I jasno, možete ga stilizirati kako vam god padne na pamet.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima