back to top

ČUO SAM DJEČIJU GRAJU, A POSLIJE NEKOG VREMENA SAM VIDIO POLICIJU: PRVI KOMŠIJA NESTALE DJEVOJČICE DANKE

ČUO SAM DJEČIJU GRAJU, A POSLIJE NEKOG VREMENA SAM VIDIO POLICIJU: PRVI KOMŠIJA NESTALE DJEVOJČICE DANKE

Rade Trajković navodi za Nova.rs da su čuli dječiju graju, da bi im u sljedećem trenutku došla dvojica policajaca koji su tragali za Dankom.

Rade Trajković navodi  da poznaje obje porodice, i Ilić i Dragomirović, ali da u Banjskom polju Ivanin otac i deda imaju pojatu.

-Poznajem i jednu i drugu porodicu, ali ovdje u Banjskom polju su živjeli Dragomirovići, Ivanin deda. Povukli su se u Brestovac, prodali su svu stoku, prestali da se bave poljoprivredom, ali im je ovdje ostala pojata. Dolaze jednom mjesečno, obilaze“, navodi Trajković.

Rade o kobnom danu navodi da je bio na njivi sa suprugom kada je vidio Ivanu.

-Tog dana smo žena i ja postavljalji foliju preko jagoda i vidjeli smo ženu sa djecom kada su stigli tamo, čuli smo dečiju graju. Poslije nekog vremena, dok smo radili, ne bih znao tačno vrijeme, vidjeli smo policiju kako odlazi gore i jedan automobil u kome je bio otac djevojčice“, nismo znali šta se dešava.

Kako dodaje, ubrzo im je policajac prišao.

-Došla su dva policajca ii pitali nas da li smo išta vidjeli, da li smo vidjeli malu Danku. Poslije toga smo obustavili rad i uključili se u potragu kao i svi ljudi, međutim… ništa. Sve je pregledano. Šuma je obiđena 15 puta. Nadamo se da će biti najbolji ishod“, rekao je Trajković, prvi komšija porodice nestale Danke Ilić.

Snimak nastao u trenutku nestanka

Tokom jučerašnjeg dana pojavio se i snimak sa sigurnosne kamere kuće u blizini mjesta na kom je nestala Danka.

The post ČUO SAM DJEČIJU GRAJU, A POSLIJE NEKOG VREMENA SAM VIDIO POLICIJU: PRVI KOMŠIJA NESTALE DJEVOJČICE DANKE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima