back to top

Curica bacila vozačicu autobusa na pod i udarala je nogama

Curica bacila vozačicu autobusa na pod i udarala je nogama

VOZAČICU ZET-ovog autobusa Nadu prije par dana su fizički napale maloljetnice na liniji Črnomerec – Gornja Bistra. Vozačica je zaposlenica ZET-a već sedam godina. Dvije maloljetnice su je srušile na pod i cipelarile. Na mjesto napada došli su policija, hitna i unutarnja kontrola, a vozačica busa je za HRT ispričala kako se sve dogodilo.

Danas se oglasila i policija te izvijestila što su utvrdili kriminalističkim istraživanjem. Policija je izvijestila da je utvrdila identitet djece koja su pretukla vozačicu ZET-ovog autobusa na stanici u Gornjoj Bistri, jednu maloljetnicu su prijavili državnom odvjetništvu za mladež i centru za socijalni rad, dok jedno dijete zbog svoje dobi ne može biti kazneno odgovorno. Naime, radi se o djetetu mlađem od 14 godina.

“Jedna curica nije kazneno odgovorna”

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad maloljetnicom i djetetom koje zbog svoje dobi nije kazneno odgovorno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili javnu službu“ na štetu zaposlenice trgovačkog društva za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza”, izvijestila je policija.

“Curica bacila na pod vozačicu”

Sumnja se da je 14. siječnja 2024. godine oko 18.50 sati zaposlenica trgovačkog društva koja je obavljala prijevoz putnika autobusom javnog gradskog prijevoza na relaciji Črnomerec – Gornja Bistra dolaskom do posljednje stanice relacije u Gornjoj Bistri zamolila četiri maloljetna putnika da napuste autobus, što je dvoje maloljetnika učinilo dok je dvoje od njih to odbilo učiniti započevši verbalni sukob s oštećenom te se jedan od njih, za koje je naknadno utvrđeno da je riječ o kazneno neodgovornom djetetu, bacilo na pod autobusa te ležeći počeo nogama udarati oštećenu.

Nakon što je oštećena upozorila da će zatražiti pomoć policije, oboje su izašli iz autobusa, da bi ponovno pokušali ući nakon što je oštećena parkirala autobus na polazno stajalište, a na ponovljenu zamolbu da izađu iz autobusa, verbalno su napali oštećenu te se trčeći udaljili Bistranskom ulicom u smjeru Zagreba.

Drugi napad

Nakon što je oštećena na sljedećoj stanici zaustavila autobus, četiri maloljetne osobe ponovno su ušle u autobus kroz prednja vrata te ih je oštećena zatražila karte, a kada joj je jedna od maloljetnica na uvid dala nevažeću kartu i s obzirom da su ostali inzistirali na vožnji i ušli u autobus, oštećena je zatvorila vrata autobusa te obavijestila putnike da neće nastaviti vožnju već će o događaju obavijestiti policiju, maloljetnica i kazneno neodgovorno dijete prišli su oštećenoj te ju počeli rukama vući za odjeću kako bi ju izbacili iz vozačevog prostora, a u isto vrijeme udarajući ju rukama i nogama po tijelu i glavi ne zadavši joj vidljive ozljede. Nakon što je dijete tijekom naguravanja stisnulo prekidač za otvaranje vrata, vrata su se otvorila te su se oboje, zajedno s još dvije maloljetne osobe udaljile iz autobusa”, opisala je policija.

“Od trenutka saznanja za događaj, zagrebačka policija intenzivnim je mjerama utvrdila identitet svih sudionika događaja i provela kriminalističko istraživanje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv maloljetnice će biti podneseno Posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu, dok će se istom odvjetništvu dostaviti Posebno izvješće u svezi djeteta koje nije kazneno odgovorno. O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad”, izvijestila je policija.

“Ostala sam paf jer su to maloljetnice, ne očekujete da će vas netko nabijati kao vreću”

Vozačica Nada je jučer razgovarala s novinarkom HRT-a. Rekla je da je skupina maloljetnica za vrijeme vožnje stvarala probleme te da su ulazili i izlazili iz autobusa. Nakon toga su je napale dvije osobe iz grupe.

“Nahrupe na mene jer sam otvorila vozački prostor da kažem putnicima da bus ne ide dalje. Nahrupe na mene, ruše me, cipelare. Ja sam mislila da idu u moj vozački prostor sjesti, strah me bilo što je njihova namjera.

Tu je bilo naguravanja, cipelarenja, rukama, nogama, ja sam ostala paf jer su to maloljetnice od kojih ne očekujete da će vas naguravati i nabijati kao vreću”, ispričala je napadnuta vozačica za HRT.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima