back to top

DETALJI SUKOBA U TESLIĆU: HTIO MU OTETI BOMBU, ALI JE U TOM TRENUTKU IZVAĐEN OSIGURAČ

DETALJI SUKOBA U TESLIĆU: HTIO MU OTETI BOMBU, ALI JE U TOM TRENUTKU IZVAĐEN OSIGURAČ

Nakon svađe su se razišli, a J.S. je došao kući gdje je stigao M.J. koji je izvadio ručnu bombu.

– Kada je vidio da M.J. ima bombu, J.S. se fizički sukobio sa njim u namjeri da mu otme, ali je u tom komešanju izvađen osigurač pa su mladići uspjeli odbaciti bombu 10-15 metara dalje i tako je eksplodirala – rekao je izvor Nezavisnih novina.

U eksploziji je J.S. zadobio manje povrede i odmah je pušten na kućno liječenje dok je osumnjičeni M.J. zadržan u dobojskoj bolnici, ali nije životno ugrožen.

Iz Policijske uprave Doboj je saopćno da policijski službenici rade na dokumentovanju krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materije.

Kako su naveli, drže pod nadzorom povrijeđenu osobu M.J. iz Teslića za koju postoji osnov sumnje da je izvršila navedena krivična djela a koja se nalazi u bolnčkoj ustanovi.

– Policijskoj stanici Teslić sinoć oko 22.15 prijavljeno je da je osoba M.J. aktivirala ručnu bombu ispred porodične kuće oštećenog na području opštine Teslić. Tom prilikom je ova osoba i osoba J.S. sa područja opštine Teslić zadobila tjelesne povrede – navode iz policije.

U toku je rad po navedenom pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Policija je noćas obavila uviđaj kojem je prisutvovao i tužilac.

(A. J./Nezavisne)

The post DETALJI SUKOBA U TESLIĆU: HTIO MU OTETI BOMBU, ALI JE U TOM TRENUTKU IZVAĐEN OSIGURAČ first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima