DETALJI VATRENOG OBRAČUNA U BEČU: BOSANCI I MAKEDONCI SE SUKOBILI ZBOG ŽENE?

DETALJI VATRENOG OBRAČUNA U BEČU: BOSANCI I MAKEDONCI SE SUKOBILI ZBOG ŽENE?

Bh. državljani su ranjeni u tom sukobu i prevezeni su u bolnicu. Sa bh. državaljanina bio je i Iranac, koji je također ranjen.

Kako prenose mediji, tri ranjena bh. državljanina starosne dobi 22, 26 i 27 godina su navodno braća ili su u bliskim rodbinskim vezama. Svi ranjeni su van životne opasnosti.

Iako je prvobitno objavljeno da su uhapšena četiri državljanina BiH, priča je u međuvremenu dobila svojevrsni zaokret nakon što je policija detaljnije istražila sukob.

Prema prvim rezultatima istrage, do pucnjave je došlo nakon svađe na ulici zbog dugogodišnjih razmirica između ove dvije porodice. Navodno se došlo do saznanja da je motiv pucnjave zapravo žena, odnosno sukob oko žene, rekao je policijski portparol Markus Ditrih. Kako prenose mediji, o svađi između dvije porodice navodno se ranije raspravljalo i na društvenim mrežama.

Inače, počinioci su uhvaćeni u blizini mjesta događaja svega 90 minuta nakon pucnjave. U velikoj potjeri je sudjelovala i austrijska Kobra. Osumnjičeni su pobjegli u dva automobila koja su bila parkirana kod zgrade u Floridsdorfu.

  • To je omogućilo dobivanje informacija koje su dovele do mjesta gdje se nalaze osumnjičeni počinioci”, rekao je portparol policije Markus Ditrih – prenose Nezavisne.

(Nezavisne)

The post DETALJI VATRENOG OBRAČUNA U BEČU: BOSANCI I MAKEDONCI SE SUKOBILI ZBOG ŽENE? first appeared on Hayat.ba.


hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima