back to top

Diplomirani ekonomist iz Zagreba uhićen u Belgiji s čak 2,7 tona kokaina!

Specijalna jedinica belgijske federalne policije uhitila je prije tjedan dana 36-godišnjega Zagrepčanina T.Š., inače diplomiranoga ekonomista koji je u Hrvatskoj vodio više tvrtki, zbog sumnji da je zajedno s još nekoliko osoba raznih državljanstava, u tu zemlju dopremio pošiljku od 2,7 tona kokaina.

Prilikom racije na skladište, kokain je bio pakiran u jutene vreće koje su upravo bile istovarene iz kontejnera, a koji je prije toga bio preuzet na terminalu luke u Antwerpenu.

T. Š vodio firme u Hrvatskoj

Droga je zaplijenjena, a svi uhićeni, njih dvadesetak, su pritvoreni te je protiv njih tamošnje državno odvjetništvo pokrenulo istragu.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj zapljeni kokaina za koju se ikad sumnjiči nekog hrvatskoga državljanina.  Zajedno s T.Š., uhićeni su državljani Belgije, Nizozemske, Armenije, Latvije, Maroka i Ukrajine, a belgijska policija, naravno, nije otkrila pod kojim se oklnostima ovo šaroliko društvo sastalo.

No, prema informacijama koje je tamošnja policija objavila, sumnjivi kontejner bio je otkriven dok se još nalazio u antwerpenskoj luci, te su policajci čekali tko će doći po njega.

Nakon što je kontejner prevezen u jedno skladište, policija ga je okružila, a zatim, u jutarnjim satima prošloga ponedjeljka, upala u skladište, gdje su na istovaru droge našli ukupno 11 muškaraca i jednoga maloljetnika, a među njima i T.Š.-a.

Hrvatska policija je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, od strane svojih belgijskih kolega izvještena o uhićnju T.Š.-a, no Jutarnji nije uspio doznati je li i hrvatska policija bila involvirana u akciju koja je rezultirala zapljenom.

Inače, T.Š. je osoba koja u Hrvatskoj nikad nije bila kazneno niti prekršajno gonjena, već je upravljao ili imao nekoliko manjih tvrtki, a u mladim danima uspješno se bavio malim nogometom te je igrao na nekoliko turnira.

Inače, belgijske vlasti su samo prošle godine zaplijenile 110 tona kokaina koji je uglavnom dolazio kroz antwerpensku luku.

Balkanski kartel u Španjolskoj pao s više od dvije tone kokaina

Gotovo istovremeno u španjolskom lučkom gradu Vigu zaplijenjeno je 2.3 tone kokaina. Tamošnja policija je u suradnji s američkom agencijom za borbu protiv narkotika DEA pronašla kokain skriven u ribarskom brodu. Uhićeno je pet osoba, a prema navodima policije droga pripada takozvanom Balkanskom kartelu.

Policija je brod pun kokaina presrela na udaljenosti od oko 40 nautičkih milja od Viga i na njemu uhitila četiri člana posade, a kasnije i još jednog čovjeka koji je pratio teret. On je pobjegao u Madrid, ali je naposljetku pronađen u jednom hotelu i uhićen.

Policija je upala i u jedan stan u La Coruni gdje su zaplijenili luksuzni automobil i oko 200.000 eura.

Španjolska policija navela je kako su šverceri drogu dopremali pomoću brodova za prijevoz kontejnera, da bi je kasnije pretovarivali u manja plovila. Utvrđeno je kako je Balkanski kartel namjeravao španjolske luke koristiti za tranzitnu točku u prijevozu kokaina iz Južne Amerike

The post Diplomirani ekonomist iz Zagreba uhićen u Belgiji s čak 2,7 tona kokaina! appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima