back to top

DIREKTORICA DALA OSTAVKU, A ONDA SE SVE SAZNALO: UČENIKA ZLOSTAVLJALA U UČIONICI

DIREKTORICA DALA OSTAVKU, A ONDA SE SVE SAZNALO: UČENIKA ZLOSTAVLJALA U UČIONICI

Niko nije znao zašto je 51-godišnjakinja tako naprasno otišla, a tek je počela raditi. 

Ali, saznalo se da je prije 20 godina imala aferu s 18-godišnjim učenikom u srednjoj školi u kojoj je radila. Jessica je tada bila učiteljica, a tinejdžera je ljubila i dirala čak i usred učionice.

Bilo je to u srednjoj školi East Meadow između 2004. i 2005. godine, otkrila je istraga. Tad su je maknuli od učenika i više nije smjela predavati, ali ostala je raditi u administraciji. Nedugo nakon toga dala je otkaz, a licencu učiteljice suspendirali su joj na četiri godine.

No, 2013. godine prijavila se za posao zamjenice direktora u Queensu i dobila ga je, iako nije jasno kako je to moguće s obzirom na historiju koju ima. 

DIREKTORICA DALA OSTAVKU, A ONDA SE SVE SAZNALO: UČENIKA ZLOSTAVLJALA U UČIONICI

Potom se nakon godina rada na mjestu zamjenice direktora prijavila u novu školu u kojoj je prošle godine postala direktorica. Da bi, ni nakon mjesec dana, odjedanput dala otkaz. Bez obrazloženja.

Jessicu nikad nisu optužili zbog afere s učenikom jer on u to vrijeme nije bio maloljetan. Sad su objavili i dio sa saslušanja 2007. godine.

  • Odvratno je ako mislite da je ok da učiteljica ljubi i dira studenta u učionici ili bilo gdje drugdje – rekla je tužiteljica koja je vodila slučaj, a Jessica se branila da je bila pod stresom.

(24sata.hr)

The post DIREKTORICA DALA OSTAVKU, A ONDA SE SVE SAZNALO: UČENIKA ZLOSTAVLJALA U UČIONICI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima