back to top

DJEČAKA UGRIZAO PAUK: DVA DANA KASNIJE NIJE MOGAO STAJATI NA NOGAMA

DJEČAKA UGRIZAO PAUK: DVA DANA KASNIJE NIJE MOGAO STAJATI NA NOGAMA

Jedanaestogodišnjeg Matthewa za Božić je ugrizla plemenita lažna udovica za stražnji dio noge, a posljedice su se vidjele tek dva dana kasnije kada dijete više nije moglo stajati na nogama.

  • U noći na Božić zadobio je ugriz za stražnji dio noge. Nije odmah bilo jasno o čemu se radi, ali je rekao da ga boli noga. Pogledala sam i doslovno je izgledalo kao mala ogrebotina – rekla je dječakova majka Sarah.

Dan nakon Božića dječak se i dalje žalio na bol u nozi. Oko rane se stvorila mala krasta na koju je stavila inadin kako bi spriječila infekciju.

  • Sljedeći dan više nije mogao hodati. Buncao je i imao temperaturu 39,7, noga mu je bila crvena i počeo se stvarati celulitis. Hitno sam ga odvezla u bolnicu – dodaje Sarah.

U bolnici je dječak primio intravensku terapiju antibioticima i upozoren je da će možda trebati na operaciju kako bi se uklonio otrov. Dječak se vratio kući i mora piti osam tableta dnevno kako bi liječio povredu.

  • Trebat će nekoliko sedmica da se rana raščisti, možda i više. Pauk ga je vjerovatno ugrizao u krevetu jer je to jedino mjesto gdje nije nosio hlače – rekla je majka dječaka.

Savjetovala je svima da provjeravaju odjeću, krevete, šupe i garaže jer se plemenita lažna udovica najčešće tamo zadržava.

(Daily Mail)

The post DJEČAKA UGRIZAO PAUK: DVA DANA KASNIJE NIJE MOGAO STAJATI NA NOGAMA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima