DJEVOJČICA (13) UBOLA PRIJATELJICU NOŽEM U GRUDI! MAJKA ŽRTVE PRESTRAVLJENA

DJEVOJČICA (13) UBOLA PRIJATELJICU NOŽEM U GRUDI! MAJKA ŽRTVE PRESTRAVLJENA

Kako za “Blic” priča B.N.K. (ime poznato redakciji), napad se dogodio 2. oktobra oko 20 sati uvečer.

– Moja kćerka je imala popodnevnu nastavu u školi do 19.10 sati. Odmah poslije toga pozvala me je telefonom da me zamoli da ide sa svojom drugaricom iz razreda do Pet šopa, kako bi kupile transporter za nošenje mačke – započinje priču sagovornica Blica.

Prema njenim riječima, kćerka je prvo sa drugaricom otišla do njenog stana, jer živi u neposrednoj blizini škole, kako bi uzela novac za transporter, a zatim su se uputile u Pet shop.

– Otišle su zajedno u prodavnicu, a drugarica je predložila da idu u još jednu, “koju ona zna jer je tamo povoljnija ponuda”. Povela je moju kćerku ka krugu fakulteta, tačnije ka zgradi Rektorata, koja je i danju napuštena, a noću sablasna – navodi B.N.K.

Usred mraka sijevnuo je nož

Kako joj je kćerka ispričala, a naknadno ponovila u policiji, staza joj se učinila mračna, pa je zamolila drugaricu da izvadi mobilni telefon i na mapi potraži tačnu lokaciju drugog Pet shopa.

-Drugarica se sagnula da spusti ranac na pod, kako bi izvadila telefon iz njega i tom prilikom malo udarila glavom u ukrasni dio obližnje ograde. Moja kćerka se sagnula da vidi da li se povrijedila, pogledala joj glavu i kada je vidjela da je sve u redu, ustala. Međutim, sljedećeg trenutka drugarica ustaje, a moje dijete odjednom osejća jak bol u grudima sa desne strane. U njenim rukama ugledala je nož! U tom trenutku nije shvatala šta se dešava. Pitala ju je šta to radi, odakle joj nož!? Drugarica je odmah odbacila nož na pod i kroz osmijeh rekla da ga cijeli dan ima kod sebe, da ga je nosila u školu da nekog zaplaši, da napravi šalu! – priča u dahu majka.

Poziv na teren od svog djeteta

– Ne znajući šta se zapravo dogodilo, moja kćerka je prihvatila takvo objašnjenje, jer nije mogla da shvati, pojmi da je njena drugarica htjela da je povrijedi. Rekla joj je da neće da nastavi dalje s njom do tog drugog Pet shopa, nego da se vrate do onog prvog. Tamo je došao otac drugarice da plati kupljeno, a moja kćerka je došla svojoj kući – priča sagovornica “Blica”.

Kako dodaje ova Novosađanka, ona je to večer radila treću smjenu u Hitnoj pomoći, gdje je zaposlena. Poziv koji je dobila za izlazak na teren bio je od njenog sopstvenog djeteta.

– Kada je moja kćerka došla kući i kada je vidjela rupu na majici i povredu na grudima, shvatila je šta joj se zapravo dogodilo. Ona je prije toga mislila da je zadobila udarac drškom noža, nije mogla ni da zamisli da je drugarica pokušala da je ubode. Pozvala me je, a taj poziv bio je najteži u mom životu. Nisam mogla da vjerujem šta se dešava – navodi potresena majka.

Prema njenim riječima, sva je sreća da povreda nije bila duboka i da nije pukom srećom nož išao ka vratu.

Nalaz ljekara

– Odmah sam sa kćerkom otišla u Dkečiju bolnicu. Pregledana je, a potom smo slučaj prijavili policiji – navodi B.N.K.

Napad bez motiva

Motiva za napad nema. Kako je i otac djevojčice potvrdio našoj sagovornici kada ju je pozvao da se izvini za postupak svog deteta, u pitanju je bio čin “trenutne frustracije”.

– Njen otac zvao me je sljedećeg dana. Izvinjavao se i na pitanje šta je moje dijete uradilo njegovom, nije mogao da pruži odgovor. Moja kćerka se sa njom družila intenzivno od 3. razreda osnovne škole, spavala je kod njih kući, ta djevojčica je dolazila kod nas. Jednostavno, odnosi među njima su bili odlični. Meni je to dijete djelovalo dobro, ohrabrivala sam kćerku da se s njom druži – još uvijek u nevjerici govori majka napadnute djevojčice.

Kuhinjski nož kojim je djevojčica napala kćerku naše sagovornice pronašla je policija na istom mjestu.

– Njen otac mi je potvrdio da je to njihov kuhinjski nož iz kuće. Nije znao da mi kaže kako ni zašto je njegova kćerka učinila tako nešto. Sama pomisao da je čitavog dana u školi imala taj nož u rancu izaziva nenormalan strah i jezu. Ne smijem ni da pomislim šta se moglo dogoditi – kaže sagovornica “Blica”.

The post DJEVOJČICA (13) UBOLA PRIJATELJICU NOŽEM U GRUDI! MAJKA ŽRTVE PRESTRAVLJENA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima