back to top

Dogovor sa Srpskim saborom: Helikopter MUP-a Srbije će biti dostupan i policajcima u Trebinju

U Trebinju je danas stacioniran helikopter MUP-a Srbije za suzbijanje požara tokom ljetne sezone.

Stacioniranje helikoptera MUP-a Srbije u Trebinju je prva realizacija dogovora postignutog na nedavnom Svesrpskom saboru u Beogradu između dvojice ministara i predstavnika policijskih uprava Srbije i Republike Srpske.

Danas je ministar MUP-a Srbije Ivica Dačić posjetio Trebinje i zajedno sa ministrom MUP-a Republike Srpske Sinišom Karanom potpisao Memorandum o razumijevanju između dvije ministarstva radi olakšanog obavljanja zajedničkih aktivnosti.

Ova aktivnost je prva dogovorena na nedavnom Svesrpskom saboru u Beogradu, gdje su usvojeni konkretni planovi saradnje.

Dačić je istakao: “Zavisno od procjene i potrebe, jedan ili čak dva naša helikoptera će biti stacionirana u Trebinju do 1. septembra, ili čak i duže, uz ostale oblike saradnje i pomoći ne samo Republike Srpske, već i cijeloj BiH.”

Ministar Karan je nakon potpisivanja Memoranduma istakao važnost zajedničke borbe protiv kriminala i prirodnih nedaća radi očuvanja sigurnosti građana.

Na potpisivanju memoranduma u Gradskoj upravi Trebinje su također razgovarali sa lokalnim vlastima i privrednicima kako bi potvrdili svesrpsku saradnju, pišu Nezavisne.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao važnost helikoptera za sigurnost građana i prevenciju požara, dok su direktor Civilne zaštite RS Boris Trninić i načelnik Helikopterske jedinice Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS podržali njegovu prisutnost u Hercegovini radi brze reakcije na požare.

Helikopter “bel 212” će služiti kao podrška vatrogascima u gašenju požara sa nosivošću vode od 1,2 tone.

Posadu helikoptera će izmjenjivati piloti Helikopterske jedinice MUP-a Srbije i Helikopterskog servisa RS.

(24sata.info)

Izvor: ( 24sata.info / Znamo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima