back to top

ĐOKAJ OSUĐEN NA 40 GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA ŠEJLE BAKIJE

ĐOKAJ OSUĐEN NA 40 GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA ŠEJLE BAKIJE

Prvostepenu presudu je izrekao sudija Veljko Radovanović.

Prema navodima optužnice, Šejla je 30. septembra 2021.ubijena pred očima svoje porodice: oca, majke, babe i sestri.

Podsjećamo, Đokaj je prema ocjeni Tužilaštva pomenutog dana, oko 15:15 u Tuzima, u naselju Karabuško polje sa umišljajem i iz niskih pobuda lišio života Šejlu Bakiju, pri čemu je sa umišljajem doveo u opasnost život oštećenih Šabana, Indire i Bada Bakije.

Devetnaestogodišnja djevojka se prema ocjeni tužilaštva našla na meti optuženog Đokaja jer je odbijala da obnovi nekoliko mjeseci ranije prekinutu vanbračnu vezu.

Za to vrijeme, optuženi Đokaj je proganjao Šejlu, slao poruke preko lažnih profila, prijetio, govorio da među njima nije gotovo i da je njen život u njegovim rukama.

Prijetnje upućene Šejli obistinile su se poslednjeg dana septembra 2021. godine kada je Đokaj došao ispred njene porodične kuće i iz pištolja nepoznate marke pucao u devetnaestogodišnjakinju nakon što mu je ponovila da ne želi da živi sa njim i da ga ne voli.

Pošto je ispalio smrtonosne hice, otac Šejle Bakije je prišao Đokaju i pokušao da ga uhvati za ruku, ali je optuženi okrenuo pištolj ka njemu i ispalio jedan hitac u grudi.

Đokaj je nakon toga ušao u svoj automobil i ispalio još dva metka prema Šabanu Bakiji koji se uputio ka optuženom.

Jedan od ispaljenih metaka pogodio je Šabana u trbuh dok je drugi završio u stubu porodične kuće.

Đokaj je, 18. aprila prošle godine, prilikom kontrole optužnice u podgoričkom Višem sudu, kazao da se duboko kaje zbog ubistva Šejle i da njegov život nema smisla jer je izgubio ono što je najviše volio.

On je se izvinio porodici Bakija za preživljenu tragediju.

(H.N./CdM)

The post ĐOKAJ OSUĐEN NA 40 GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA ŠEJLE BAKIJE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima