Članak preuzet sa Ljepota.Ba orginal možete pronaći na linku: Domaće krofne – mekane, mirisne i savršeno ukusne!
Evo recepta za domaće krofne koje su mekane kao duša i tope se u ustima
Sastojci:
-
500 g brašna
-
1 kvasac (svježi ili suhi)
-
250 ml mlakog mlijeka
-
2 jajeta
-
60 g šećera
-
1 vanilin šećer
-
60 g otopljenog maslaca ili margarina
-
prstohvat soli
-
ulje za prženje
Priprema:
U mlakom mlijeku rastopi kvasac sa kašičicom šećera i ostavi desetak minuta da se aktivira. U većoj posudi pomiješaj brašno, jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Dodaj nadošli kvasac i otopljeni maslac. Umijesi glatko, mekano tijesto i ostavi ga da naraste oko sat vremena na toplom.
Kada se tijesto udvostruči, prebacuj ga na pobrašnjenu površinu, razvuci na debljinu od oko 1,5 cm i čašom ili modlom vadi krofne. Pusti ih da odmore još 15-ak minuta prije prženja.
Zagrij ulje i prži krofne s obje strane do zlatne boje. Vaditi ih na papir da upiju višak ulja. Po želji napuni ih džemom, kremom ili pospi šećerom u prahu.
BONUS RECEPT:
Kolač koji će ispuniti cijeli vaš dom ugodnim mirisom dok se peče.
Kolač koji ispuni cijelu vašu kuću ugodnim mirisom maslaca dok se peče… Jednostavan za pripremu, a možete dodati razne nadjeve kako biste ga prilagodili svojim željama.
POTREBNI SASTOJCI:
Za tijesto pomiješajte 300 grama brašna, tri žumanjka, prstohvat soli i malo naribane korice limuna.
Za nadjev je potrebno otprilike 1 dl mlijeka, 20 g kvasca, 100 g maslaca, 100 g šećera i 1 vrećica vanilin šećera.
Zavoj
100 mililitara mlijeka sa 1 žlicom šećera.
Koja je metoda za izradu ove cvjetne torte?
1.
Zamijesite tijesto s aktiviranim kvascem od prethodnih sastojaka i ostavite da odstoji 20 minuta.
2.
Koru razvaljajte na 0,5 cm debljine (oko 35×35 cm), pa je ravnomjerno premažite pjenasto umućenim puterom i šećerom.
3.
Tijesto oblikujte u valjak i narežite na komade dužine 4 cm.
4.
Složite ružice u namašćen lim za pečenje, pazeći da budu razmaknute jedna od druge.
5.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i ostavite da se peče oko 30 minuta.
6.
Kad se pečenje bliži kraju, mlijeko i šećer prokuhati, pa tom zagrijanom smjesom preliti svaku ružicu dok je još topla. Poslije pecite još malo.
Ako vam se sviđaju ovakvi recepti nastavite pratiti naš rad.
Objava Domaće krofne – mekane, mirisne i savršeno ukusne! pojavila se prvi puta na Ljepota.Ba.