DRAGAN PREKO OLX-A PREVARIO KLIJENTICU ZA 750 KM, SADA ĆE MU SE SUDITI

DRAGAN PREKO OLX-A PREVARIO KLIJENTICU ZA 750 KM, SADA ĆE MU SE SUDITI

Draganu Runjiću se stavlja na teret da je krajem mjeseca juna 2023. godine, u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenu S.H. na način da je oštećena putem OLX.ba servisa stupila u kontakt sa direktorom firme “Gradnja SRD” Brčko Draganom Runjić i putem OLX profila pronašla broj telefona, a zatim putem Vibera dogovorila da firma “Gradnja SRD” Brčko izradi svjetlosne reklame za oštećenu.

Dragan Runjić je nakon toga oštećenoj poslao broj računa tražeći da ista uplati iznos od 750,00 KM, navodeći da će svjetlosne reklame biti isporučene u roku od 3 dana, na koji način je oštećena dovedena u zabludu smatrajući da će nakon izvršene uplate biti izrađene svjetlosne reklame koje je tražila.

Ona je dana 21.06.2023. godine u Fojnici uplatila novčani iznos od 750,00 KM na žiro račun kod MF banke, svjestan da navedenim radnjama dovodi u zabludu oštećenu, i htijući to, potom je oštećena u više navrata pozivala Dragana Runjić koji je cijelo vrijeme odgađao isporuku svjetlosne reklame da bi nakon toga prestao da odgovara na telefonske pozive oštećene nakon čega je oštećena cio događaj prijavila policijskoj stanici Fojnica.

The post DRAGAN PREKO OLX-A PREVARIO KLIJENTICU ZA 750 KM, SADA ĆE MU SE SUDITI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima