DRŽAVLJANIN BIH OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ZBOG UBISTVA SUPRUGE: OSTAVILA GA ZBOG ZLOSTAVLJANJA

DRŽAVLJANIN BIH OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ZBOG UBISTVA SUPRUGE: OSTAVILA GA ZBOG ZLOSTAVLJANJA

Presuda nije pravosnažna i osuđeni ima pravo na žalbu.

Kako je izjavila predsjedavajuća sutkinja Elizabet Ehrl, uprkos tvrdnjama osuđenog, ona je uspjela da stekne jednu sveopštu sliku tog jezivog ubistva, za koji je Srećko S. do samog kraja tvrdio da nije počinio.

Naime, javni tužilac, koji je i u završnoj riječi tražio osuđujuću presudu, ponovio je još jedan da je Srećko S, ubio svoju ženu, majku svoje petoro djece, jer je bio “zaslijepljen ljubomorom”.

Njihova veza i sam brak bili su izuzetno teški, jer je on bio ljubomoran i kontrolisao sve.

  • Prema zaključku sudskog vijeća, kojim je predsjedavala Elizabet Ehrl, optuženi je ubio svoju suprugu u njihovm zajedničkom stanu, 2015. godine-izjavio je Laurent Lafleur, portparol suda te dodao:
  • Supruga ga je već jednom bila ostavila, 2011. godine, ali mu se vratila. Tokom tog braka, on je bio nasilan, fizički i psihički je zlostavljao, da bi je na kraju i ubio. Ona je 2015. godine odlučila da ga ponovo napusti, što je i učinila. Sa najstarijom kćerkom otišla je kod majke u Augsburg.

Kako se dalje navodi, on je žrtvi pucao u glavu, zatim joj stavio šaržer u ruku i pokušao da iscenira samoubistvo.

I zaista, u prvi mah 2015. godine njena smrt je zaista okvalifikovana kao samoubistvo. Međutim, javno tužilaštvo je, u međuvremenu, došlo do novih saznanja. Naime, terete ga ubistvo iz ljubomore jer su njih dvoje tada bili u procesu razvoda. Iako se prvobitno mislilo da je riječ o samoubistvu, tokom svih ovih godina postojala je sumnja koja je ukazivala upravo na supruga.

On je već bio na optuženičkoj klupi, ali je prvobitno oslobođen zbog nedostatka dokaza. Na kraju suđenja koje je trajalo više od godinu dana, a na osnovu okolnosti, Okružni sud u Minhenu je, čak i pored postojanja sumnje sudskog vijeća, odlučio “in dubio pro reo”, u slučaju sumnje za okrivljenog i osudio ga samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Međutim, Savezni sud pravde (BGH) u Karlsrueu poništio je ovu oslobađajuću presudu zbog čega se on ponovo našao na optuženičkoj klupi.

On je na sudu izjavio da su pištolj, za koji nije imao dozvolu, koristili tokom seksualnih igrica. Inače, prema njegovim riječima, te kobne večeri su se posvađali, a ona je uzela pištolj, dok je on pokušavao da joj ga otme iz ruke.

  • Odjednom sam vidio krv-rekao je on dodajući da je njegova žena prije tog dana nekoliko puta pokušala da sebi oduzme život.

(N. novine/ I.S.)

The post DRŽAVLJANIN BIH OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ZBOG UBISTVA SUPRUGE: OSTAVILA GA ZBOG ZLOSTAVLJANJA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima