Državljanin BiH u luksuznom Audiju pokušao prošvercati 20 kila kokaina

Državljanin BiH u luksuznom Audiju pokušao prošvercati 20 kila kokaina

Državljanin BiH priveden je jutros pred suca istrage zbog pokušaja krijumčarenja 20 kilograma kokaina u BiH preko graničnog prijelaza Gornji Brgat, piše Dubrovački dnevnik.

Neslužbeno doznaju da se radi o kokainu visoke čistoće. Također pišu da je u ovoj akciji pomogao i policijski pas, ali i kako se droga prevozila u vozilu visoke klase. 

Kokain prevozio u luksuznom Audiju, otkrio ga policijski pas
Sudac istrage i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, Pero Miloglav, odredio je uhićenome istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, s obzirom na okolnosti počinjenja, kao i opasnosti od bijega, s obzirom na to kako se radi o državljaninu BiH.

“Droga kokain, 19.3 kilograma, prevožena je u luksuznom osobnom vozilu marke Audi Q5, u preinačenom dijelu vozila. Sumnja je pala nakon što je službeni policijski pas reagirao te je izdan nalog za pretragu temeljem kojeg je pronađena droga. Za ovo kazneno djelo, predviđena kazna zatvora je ona u trajanju od jedne do 12 godina”, izjavio je Miloglav za Dubrovački dnevnik. 

Prvi slučaj da je droga zaplijenjena na izlazu iz Hrvatske
Ono što je zanimljivo kod ovog slučaja i po čemu se razlikuje od ostalih zapljena jest to što je ovo prvi slučaj kako je droga zaplijenjena na izlazu iz RH, piše dubrovački portal.

Dosad je to uvijek bilo na ulazu u državu, primjerice na granici Crne Gore. Ovo bi značilo kako se najvjerojatnije radi o drogi koja je putovala iz Europe. 

Objava Državljanin BiH u luksuznom Audiju pokušao prošvercati 20 kila kokaina pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima