back to top

Elon Musk predstavio Grok – napredniji AI čak i od ChatGPT-a

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Elon Musk, osoba koja nikada ne prestaje iznenađivati, ponovno je usmjeren na razvoj novih projekata.

4 2

Elon Musk predstavio Grok - napredniji AI čak i od ChatGPT-a

Ovoga puta, njegovo ime je povezano s novim AI alatom, chatbotom Grok (www.grok.x.ai) koji ima ambiciju konkurirati dobro poznatom ChatGPT. Hoće li Grok uspjeti u svojoj ambiciji, to će pokazati vrijeme.

Grok: Muskov najnoviji izazivač:

Da biste isprobali Grok chatbot, trebate se prijaviti na platformu X, poznatu i kao Twitter. Musk je nedavno najavio da će platforma X uskoro dobiti AI pomoćnika razvijenog od strane njegove tvrtke xAI.

Samsung Galaxy S24 Ultra: Novosti o Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy čipsetu

Musk tvrdi da je Grok u nekim važnim aspektima “najbolji AI pomoćnik koji trenutno postoji”, iako ta izjava možda ne govori previše.

Značenje Imena “Grok”:

Ime “Grok” odabrano za ovu umjetnu inteligenciju zanimljivo je s obzirom na njegovo značenje. Prema Oxford Languages, “grok” znači “razumijevanje nečega intuitivno ili empatijom”.


1 5

Elon Musk predstavio Grok - napredniji AI čak i od ChatGPT-a

Ime koje se povezuje s Muskovom strašću za znanstvenom fantastikom potječe iz knjige “Stranac u čudnoj zemlji” Roberta Heinleina iz 1961. godine.

Apple se uspješno bori s Kineskim tržištem


description of the image

U knjizi, “grok” je marsovski izraz koji znači “uzeti nešto tako temeljito da to postane dio vas.” Ovo značenje ima duboke korijene u razumijevanju nečega na dubokoj razini, a Musk se nadaju da će AI Grok moći upiti informacije iz interneta, platforme X i interakcija s korisnicima kako bi bolje razumio čovječanstvo.

Cijena Groka:

Iako Grok još nije dostupan široj javnosti, kad postane dostupan, neće biti besplatan. Musk je najavio da će Grok biti dostupan samo pretplatnicima na X Premium+, koji se mogu kupiti po cijeni od “samo 16 USD mjesečno putem weba.”


3 4

U usporedbi s pretplatničkim planom ChatGPT-a, ChatGPT Plus, koji košta 20 dolara mjesečno, Grok nudi pristupačniju opciju za AI asistenciju.

Konkurencija na polju Chatbota:

Elon Musk i njegova tvrtka xAI suočavaju se s jakom konkurencijom na polju chatbota. ChatGPT, razvijen od strane OpenAI, već je postao popularan među korisnicima koji traže pomoć i razgovor s AI asistentom.


2 4

Međutim, s obećanjem da će Grok biti “najbolji” u nekim aspektima, Elon Musk postavlja visoke standarde za svoj AI chatbot.

Zaključak:

Elon Musk je ponovno usmjerio svoju pažnju na područje umjetne inteligencije i razvoj chatbota Grok. S obzirom na njegovo iskustvo u tehnološkom sektoru, mogli bismo očekivati da će Grok biti inovativan i koristan alat za korisnike.

Elon Musk određuje koliko tweetova korisnici mogu pročitat u jednom danu

Međutim, kako će se nositi s jakom konkurencijom, uključujući već popularni ChatGPT, ostaje za vidjeti. S vremenom ćemo saznati hoće li Grok ispuniti očekivanja i postati novi standard u svijetu AI chatbota.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima