back to top

EU4DigitalSME projekt pruža i konsultantske usluge za razvoj digitalnih rješenja za mala i srednja preduzeća u BiH, uz finansijsku podršku – Poslovne novine

U prostorijama Europe House danas je održana konferencija „Digitalna transformacija i nove poslovne prilike za mala i srednja preduzeća“, na kojoj su predstavljene aktivnosti konsultantske kuće Luvent iz Njemačke u oblasti digitalne transformacije kompanija u BIH.

Organizacija ovog događaja dio je projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini / EU4DigitalSME“, koji finansiraju Evropska unija (EU) i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ) putem Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća ključna je za budući ekonomski napredak, a fokus je na podizanju svijesti, obukama i pružanju praktičnih rješenja za implementaciju.

Učesnici konferencije upoznati su s najefikasnijim tehnikama i metodama u primjeni alata za prijenos znanja, te su čuli primjere dobre prakse digitalne transformacije biznisa u BiH.

Projekat je podržao SunsetPro d.o.o., kompanija koja je primijenila digitalna rješenja kroz rad s konsultantima, što je unaprijedilo njihovo poslovanje.

Evropska unija i vlada SR Njemačke podržavaju inovacije i digitalizaciju malih i srednjih preduzeća kroz ovaj projekat, stvarajući povoljno poslovno okruženje za tehnološku transformaciju i izlazak na Evropsko tržište.

Izvor: ( poslovnenovine.ba / Znamo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima