back to top

Euroliga ne mijenja format: Što to znači za Zvezdu i Partizan?

U razgovoru za grčki portal SDNA, jedan od čelnika Eurolige Paulijus Moteijeunas istaknuo je kako će sljedeći broj klubova u Euroligi biti identičan kao ove natjecateljske godine.

Euroliga i dalje broji 18 klubova.

– U novoj sezoni ćemo imati isti format. Idemo korak po korak, nema jasnog plana. Želimo vidjeti što će biti s ruskim momčadima, kada će se moći vratiti, što će biti s Eurokupom… Mnogo je stvari koje treba razmotriti. Ne želimo biti zatvorena liga, nikad nismo ni bili. Eurokup je naš drugi događaj, koji je vrlo važan i veliki klubovi sudjeluju. Svima dajemo šansu da se bore za ulazak u Euroligu. Želimo razvijati i Eurokup, gdje vidimo koji klubovi rastu. Teško je izravno ući u Euroligu pa je ovo međukorakrekao je Litavac u intervjuu za grčku SDNA.

Jedna od vijesti koja je izazvala najviše pažnje u svijetu Košarke je ona o Dubaiju, koji bi u skoroj budućnosti mogao pronaći svoje mjesto u Euroligi.

– Logično je da postoji interes i pozitivno je da postoji želja s obje strane. Govorimo o sjajnom gradu, s nevjerojatnim uvjetima. Odluka je teška, jer je riječ o drugom kontinentu, drugoj kulturi i sasvim drugim podacima. Pregovori su u tijeku jer odluka nije laka. Ekipe će glasati, to se još nije dogodilo, ali idemo korak po korak. Naravno da postoje sumnje, ali ne vidimo sumnju na licima ljudi koji vode projekt. To je izazov za sve. Euroliga je na vrlo visokoj razini i ako uđete u nju, bit će to kao da uskočite u vlak koji juri 120 km na sat. Rizik postoji, želimo ga svesti na najmanju moguću mjeru, zato je naš prijedlog da idemo na nešto manje, zato govorimo o tome da Dubai prvo uđe u Eurokup i da tamo pokaže svoju vrijednostOn je rekao.

Još uvijek nije poznato hoće li oba srpska kluba sljedeće sezone igrati u Euroligi.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima