back to top

FOTO: Bajramski prijem održan kod reis-ul-uleme Husein-ef. Kavazovića

U Upravnoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini večeras je održan bajramski prijem povodom Kurban-bajrama kod reisul-uleme Islamske zajednice Husein-ef. Kavazovića.

Reisul-ulema Kavazović se obratio brojnim predstavnicima vlasti na svim nivoima, političkim, društvenim, kulturnim i vjerskim zajednicama, te diplomatskom koru, kao domaćin, izrazivši dobrodošlicu.

Poručio je da vjerski blagdani povezuju ljude različitih vjera i čine ih toplijim i radosnijim, istakavši da Kurban-bajram za muslimane označava žrtvovanje radi približavanja Bogu. Ovaj blagdan, povezan s obredom hadža i izgradnjom Kabe, ima dugu i bogatu tradiciju koja spaja jevreje, kršćane i muslimane.

Reisul-ulema naglasio je da muslimani, kao i vjernici drugih monoteističkih tradicija, trebaju biti otvorenog srca i ispružene ruke prema drugima, uz razmjenu ljubavi i topline. Vjerski blagdani su nezamjenjivi i potrebni svuda u svijetu, a posebno na ovim prostorima gdje spajaju ljude i čine ih međusobno potrebnima i radostima jedni drugima.

Ranije danas je održano tradicionalno bajramsko čestitanje kod reisul-uleme.

Izvor: ( 24sata.info / Znamo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima