FRATAR, PJEVAČ, KONOBARICA, DIREKTOR… Podignuta optužnica protiv 14 osoba zbog lažnih covid potvrda

Uskok je pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuo optužnicu protiv 14 osoba zbog davanja mita. Tereti ih se da su od medicinske sestre kupovali lažne potvrde o cijepljenju protiv COVID-a.

Jutarnji list javlja da se među 14 optuženih nalazi i jedan fratar. U ovom slučaju istražuju se ukupno 243 osobe, uključujući 14 već optuženih. Njih 224 još je uvijek pod istragom.

Prema informacijama Jutarnjeg, pod istragom je trenutno i više poznatih osoba, a među njima su pjevač Toni Cetinski, sopranistica Lana Kos, vlasnik narodnjačkog kluba, direktori poznatih tvrtki, TV voditeljica i njezin suprug, brojni privatni poduzetnici, jedan bivši sudionik Big Brothera i mnogi drugi.

Medicinska sestra velik dio posla odradila na bolovanju

U priopćenju USKOK navodi da su optuženi u razdoblju od srpnja do listopada 2021. godine od medicinske sestre P.R. zaposlene u Domu zdravlja Zagreb-Zapad preko posrednika zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva upiše da su cijepljeni, iako nisu bili.

Posrednik bi medicinskoj sestri predao osobne podatke okrivljenika, kao i najmanje 100 eura mita. Medicinska sestra je zatim u informacijski sustav upisala da su cijepljeni, na temelju čega su okrivljenici neosnovano dobili EU digitalne COVID potvrde.

Otkriveno je da je medicinska sestra od 17. svibnja do 15. studenog 2021. godine u sustav unijela ukupno 3531 osobu. P.R je od 5. srpnja bila na bolovanju pa ja velik dio posla odrađivala od kuće.

Konobarica iz narodnjačkog kluba skupljala novac

Policija je razotkrila i WhatsApp grupu lovaca na covid potvrde pod nazivom ‘Excelente ekipa’ u kojoj je administratorica grupe, inače konobarica u narodnjačkom klubu, bila posrednica za skupljanje novca.

“Planira li se tko cijepiti? T. mi je rekao da vas pitam da pošaljete svoje zdravstvene iskaznice i da svatko pokrije po 100 eura troškova za doktoricu P. Do kraja tjedna onda donesite parice da skupimo u kuvertu i damo P.”, pisala je tako konobarica u grupi, javlja Jutarnji.

FRATAR, PJEVAČ, KONOBARICA, DIREKTOR… Podignuta optužnica protiv 14 osoba zbog lažnih covid potvrda Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima