FUP HAPSIO OKO SARAJEVA: MUŠKARAC ‘PAO’ ZBOG IZNUDE, BACANJA BOMBI

FUP HAPSIO OKO SARAJEVA: MUŠKARAC ‘PAO’ ZBOG IZNUDE, BACANJA BOMBI

  • U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže tjelesne povrede – saopćeno je iz FUP-a.

Akcija FUP-a kodnog naziva “Jaguar” provedena je danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a, kako je saopćeno, vezano za dokumentovanje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela izazivanja opće opasnosti, teške tjelesne povrede, iznude, a sve u vezi s udruživanjem radi činjenja krivičnih djela.

  • U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, slobode je lišeno lice DŽ.O. (1992.) iz Hadžića, te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imovine koju navedeno lice koristi, kojom prilikom je pronađen mobitel, sim kartice i odjeća u kojoj su izvršena krivična djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela – navedeno je u saopćenju.

Uhapšena osoba će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

  • Tokom provođenja aktivnosti na navedenom predmetu, podršku Federalnoj upravi policije su pružili Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona – dodaju iz FUP-a.

(M.S.)

The post FUP HAPSIO OKO SARAJEVA: MUŠKARAC ‘PAO’ ZBOG IZNUDE, BACANJA BOMBI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima