back to top

Galaxy AI dostupan korisnicima pametnih telefona za “testnu vožnju”, putem osvježene aplikacije Try Galaxy

Zagreb, 08.04.2024. – Došlo je doba mobilne umjetne inteligencije i polako donosi nove inovacije u svijet tehnologije. Pokrenut umjetnom inteligencijom, Samsung je napravio značajna ažuriranja aplikacije Try Galaxy kako bi uključio funkcije kao što su Live Translate, Chat Assist, Note Assist, Photo Assist i Circle to Search with Google na više uređaja, tako da čak i oni koji oklijevaju mogu iskusiti Galaxy AI, bez promjene pametnog telefona.

Isprobajte aplikaciju Galaxykoji je ranije bio prilagođen iOS korisnicima, sada je po prvi put dostupan na svim Android uređajima, uključujući starije Samsung Galaxy[1] modela, omogućavajući još većem broju korisnika da istraže najnovije funkcije Galaxy S24 serije i One UI 6.1 korisničkog interfejsa.

probajte galaxy

Šta je novo: istraživanje Galaxy AI do kraja widgeti i tutorijale

Ažurirana aplikacija Try Galaxy simulira iskustvo gledanja pravog početnog ekrana Galaxy S24. Kada korisnici uđu u aplikaciju, video zapisi i interaktivni sadržaji pomažu im da se kreću kroz novo sučelje.

Novo widget predstavlja napredne alate za kameru i osnovne funkcije zasnovane na umjetnoj inteligenciji koje su prvi put predstavljene u seriji Galaxy S24. Tako korisnici imaju priliku pogledati kratke video zapise koji upoznaju i objašnjavaju svaku značajku i iskuse kako se mogu koristiti u svakodnevnom životu. Kada korisnici pregledaju stavku, ona će automatski biti označena kvačicom radi lakšeg praćenja napretka.

Među alatima koje će zainteresovani korisnici moći isprobati kroz “test drive”, Samsung je izdvojio sljedeće:

  • Prevod uživo: Korisnici sada mogu komunicirati bez jezičkih barijera tokom dvosmjernih telefonskih poziva, s prijevodom u realnom vremenu integriranim u matičnu aplikaciju. Mogu bez napora kontaktirati taksista ili rezervisati restoran u stranoj zemlji uz glasovne i tekstualne prevode telefonskih poziva, podržanih na 13 jezika.

probajte galaxy

  • Napomena Asist: Vodenje bilješki dolazi s primanjem trenutnih sažetaka koje generiše AI radi lakše i jasnije organizacije. Ovo omogućava pretvaranje dugih pasusa u naslove za još veću vidljivost, uz automatsko formatiranje, provjeru pravopisa i prijevode.
  • Chat Assist: Ovaj alat vam omogućava da prilagodite ton tekstualnih poruka za svaku priliku, od profesionalne do neformalne. Korisnici mogu poslati organizovani dnevni red sastanka svom šefu i razgovarati sa prijateljima iz stranih zemalja na francuskom ili španskom. AI ugrađen u Samsung tastaturu takođe može prevesti poruke u realnom vremenu na 13 jezika[2] kako bi korisnici mogli bolje komunicirati uprkos kulturnim i jezičkim barijerama.
  • Photo Assist: Stvaranje savršenih snimaka sada je moguće uz Generative Edit, AI alat koji omogućava korisnicima da mijenjaju veličinu, premještaju ili čak uklanjaju objekte na fotografijama. Uređivanje prijedloga prilagođava kompoziciju fotografije u hodu, dok Erase Reflection automatski uklanja neželjene sjene i refleksije svjetlosti.
  • Kružite za pretraživanje s Googleom: Pretraživanje željenih objekata ili detalja sa fotografija sada je moguće bez prebacivanja aplikacija i otvaranja pretraživača. Kada korisnici vide nešto što im se sviđa u objavi na društvenim mrežama, dugo pritisnite dugme za početnu stranicu i zaokružite stavku na fotografiji da biste dobili trenutne i korisne rezultate pretraživanja o željenoj stavci. Pretraživanje pomoću umjetne inteligencije će dati rezultate na osnovu lokacije korisnika.

probajte galaxy

Pored AI funkcija, widget također predstavlja napredne alate za kameru iz serije Galaxy S24. Kroz video tutorijale iz prve ruke, korisnici mogu naučiti kako da snimaju jasne, svijetle fotografije noću i izdaleka koristeći Nightography Zoom, snimaju stabilne video zapise objekata koji se brzo kreću uz Super Steady i snimaju impresivne portrete i selfiji u portretnom modu.

 

Dodatna ažuriranja i dostupnost

U aplikaciji korisnici također mogu vidjeti nove Galaxy teme ili pozadine izvan menija Pozadine, koje se nudi na Galaxy S24 Ultra. Osim toga, tri vrste umjetničkih pozadina su dostupne za preuzimanje, uključujući grafite i pop art.

Kako bi saznali više o Galaxy ekosistemu, korisnici mogu izvući informativne kartice koje predstavljaju funkcije kao što su one za povezivanje više uređaja, mogućnosti dijeljenja datoteka i podataka koje su dostupne putem Samsung Health aplikacija. Za brzi uvod u najnovije flip iskustvo, korisnici mogu pogledati i uvodne video zapise koji prikazuju Galaxy Z Flip5 i Z Fold5 u akciji.

Aplikacija Try Galaxy trenutno podržava 20 jezika u 120 zemalja. i dostigao je više od 18 miliona kumulativnih preuzimanja od svog lansiranja 2022. godine. Svi zainteresirani korisnici mogu preuzeti novu aplikaciju Try Galaxy skeniranjem QR koda ili klikom na trygalaxy.com.

[1] Aplikacija Try Galaxy dostupna je na podržanim pametnim telefonima s Android OS-om s najnovijom verzijom Chromea, ali možda neće biti savršeno optimizirana ovisno o modelu uređaja, postavkama, veličini ekrana itd. Aplikacija radi na Safariju, na iPhoneu 7 i novijim sa iOS 14 ili noviji.

[2] Podržani jezici uključuju kineski, engleski, francuski, njemački, hindi, talijanski, japanski, korejski, poljski, portugalski, španski, tajlandski i vijetnamski.

Objava Galaxy AI dostupna korisnicima pametnih telefona za “testnu vožnju”, putem osvježene aplikacije Try Galaxy prvi put se pojavila na PC CHIP-u.
pcchip.hr

sit.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima