GDJE JE POBJEGAO PEDOFIL IZ KAKNJA: KAMERE SNIMILE, A POLICIJA GA JOŠ TRAŽI

GDJE JE POBJEGAO PEDOFIL IZ KAKNJA: KAMERE SNIMILE, A POLICIJA GA JOŠ TRAŽI

Mišković je, nakon što je pobjegao kroz prozor zgrade suda, trčao je kroz Gundulićevu ulicu iz pravca Aleje Svetog Save. Miškovića su i snimile nadzorne kamere kako bježi iza zgrada. Nakon toga mu se gubi svaki trag.

Podsjećamo, Ivica Mišković je, nakon što je osuđen na četiri godine zatvora zbog polne zloupotrebe djeteta, iz sudnice doveden u prostoriju za zadržavanje koja se nalazi u prizemlju zgrade.

  • Tu je čekao da mu se uruči rješenje, a onda je iskoristio priliku i gurnuo policajku koja je bila uz njega. Ona je pala na radijator i pokušala je da ga spriječi u bjekstvu, ali nije uspjela i tom prilikom je lakše povrijeđena – navodi ATV.

Mišković je potom krenuo prema Vrhovnom sudu RS i kružnom toku na raskrsnici Aleje Svetog Save i Gundulićeve ulice.

  • Bježao je prema naselju Borik i tu mu se izgubio svaki trag. Budući da kod sebe nije imao ni dokumente, ni novac nije mogao daleko da umakne, ali mu se brzo izgubio trag. Zbog toga se ne isključuje mogućnost da je imao pomagača koji ga je čekao i odvezao. Takođe postoji mogućnost i da se negdje sakrio – rekao je izvor iz istrage.

Podsjetimo, Mišković je pobjegao nakon što je mu je izrečena presuda od četiri godine zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama osuđen je zbog obljube 9-godišnje djevojčice, inače kćerka njegovog pastorka. Slučaj je prijavljen 2021. godine, a optužnica protiv Miškovića je potvrđena prošle godine. Dugo vremena je bio u bjekstvu i za njim je raspisana potjernica na osnovu koje je uhapšen u Njemačkoj i izručen pravosuđu.

(ATV/ I.S.)

Pogledajte snimak OVDJE.

The post GDJE JE POBJEGAO PEDOFIL IZ KAKNJA: KAMERE SNIMILE, A POLICIJA GA JOŠ TRAŽI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima