Hoće li Samsung zadržati ISOCELL GN3 senzor ili prijeći na Sony?

Xiaomi Redmi Note 13 Pro: Amazon otkriva cijene u EU

Iako nas dijeli još nekoliko godina od 2025., već kruže glasine na internetu o potencijalnim promjenama u tehnologiji kamera koje bi mogle značiti veliku razliku za Samsung Galaxy S25 i S25 Plus pametne telefone.

Samsung Galaxy S24 Ultra snimat će 24MP fotografije

Hoće li Samsung zadržati ISOCELL GN3 senzor ili prijeći na Sony?

S obzirom na špekulacije o mogućem prelasku s vlastitog ISOCELL GN3 senzora na senzore tvrtke Sony, mnogi ljubitelji tehnologije čekaju s nestrpljenjem kako bi vidjeli kakav će pravac Samsung odabrati.

Iako se u početku činilo da bi Samsung mogao krenuti putem Sonyjevih senzora za svoje buduće vodeće modele, nedavno izvješće stavlja tu informaciju pod znak pitanja.

Napredni senzori za budućnost: Samsungov iskorak s ISOCELL Vizion 63D i Vizion 931

Serijski tipster Revegnus, poznat po preciznim informacijama, tvrdi da bi Samsung mogao i dalje vjerovati u svoj ISOCELL GN3 senzor, koji već koristi u Galaxy S23 i S23 Plus, te ga planira implementirati i u Galaxy S25 i S25 Plus.


naslovna 1

Hoće li Samsung zadržati ISOCELL GN3 senzor ili prijeći na Sony?

ISOCELL GN3, predstavljen 2022. godine, predstavlja vrhunsku tehnologiju s Tetrapixelom, spajajući četiri piksela u jedan radi poboljšane osjetljivosti pri slabom osvjetljenju i smanjenja šuma.

Apple donosi promijene kada su u pitanju AirPods slušalice – dolazi jeftiniji model

Ovaj senzor također podržava snimanje 8K videa pri 30fps, 4K videa pri 120fps i FHD videa pri 480fps, pružajući visoku kvalitetu slike, brze performanse i podršku za visoku razlučivost videa.


naslovna 8

Unatoč impresivnim značajkama ISOCELL GN3, senzori tvrtke Sony tradicionalno su bili prvi izbor mnogih proizvođača pametnih telefona zbog iznimne kvalitete slike, većih brzina očitavanja i šireg dinamičkog raspona.

Samsung Galaxy S24 serija: kapacitet memorije i pripadajuće boje

Iako je ISOCELL GN3 sposoban senzor, postavlja se pitanje može li parirati Sonyjevim senzorima u pogledu performansi i kvalitete slike.


2 4

Ako Samsung odluči ostati uz ISOCELL GN3 senzor za Galaxy S25 i S25 Plus, to bi moglo zahtijevati dodatne napore u softveru i čipsetu kako bi se postigle maksimalne performanse kamere.

Samsung Galaxy A55: Poboljšani dizajn i snaga Exynos 1480 procesora

Softverske optimizacije i snalažljiva upotreba čipseta često su ključni faktori u postizanju vrhunske kvalitete fotografija na pametnim telefonima.


2 15
Prikaz gornjeg i donjeg brida Galaxy S24 te Galaxy S24 Plus modela !

Važno je napomenuti da Samsung već nagovještava svoje planove za uvođenje vlastite AI revolucije s nadolazećim One UI 6.1 i serijom Galaxy S24.

Samsung One UI 6.1 pomoću AI olakšava tipkanje

Ova integracija umjetne inteligencije može značiti značajna poboljšanja u kvaliteti slike, bez obzira na senzor koji Samsung konačno odabere za Galaxy S25 i S25 Plus.


4 10
Prikaz lijevog i desnog brida Galaxy S24 te Galaxy S24 Plus modela !

Unatoč svim nagađanjima, još uvijek je prerano sa sigurnošću tvrditi koji će senzor krasiti buduće modele Galaxy S serije.

Sony Xperia Pro-II donosi rotirajući prsten kamere

Samsung bi mogao ostati pri vlastitom ISOCELL GN3 senzoru, preći na Sonyjeve senzore ili čak predstaviti potpuno novi vlastiti senzor. Ovisno o razvoju tehnologije i tržišnim zahtjevima, sve opcije su otvorene.

nn111nn111

U zaključku, i dalje ostaje pitanje hoće li Samsung Galaxy S25 i S25 Plus donijeti evoluciju u tehnologiji kamera zahvaljujući ISOCELL GN3 senzoru ili će se odlučiti za promjenu prema Sonyjevim senzorima.

Apple prestaje prodavati svoje Watch 9 i Watch Ultra 2 satove u Americi

S obzirom na povijest inovacija i tehnološkog napretka, sigurno je da će ljubitelji tehnologije pažljivo pratiti razvoj događaja kako bi saznali koje će kamere krasiti sljedeće vodeće pametne telefone tvrtke Samsung.


itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima