back to top

HOROR U ZAGREBU, SKOČILA SA 4. SPRATA NAKON ŠTO JU JE ZAKLJUČAO: MOŽEŠ DA VRIŠTIŠ, ŽIVA IZAĆI NEĆEŠ

HOROR U ZAGREBU, SKOČILA SA 4. SPRATA NAKON ŠTO JU JE ZAKLJUČAO: MOŽEŠ DA VRIŠTIŠ, ŽIVA IZAĆI NEĆEŠ

Prvo ti ode Meca” – navodno je izrekao 52-godišnji Mate L. 28. juna ove godine u stanu na zagrebačkom Borovju (Hrvatska) prijateljici Đ.S. koja je došla na njegov poziv u stan, a s kojom se prije toga družio duži vremenski period.

Tražio je od nje pritom povrat posuđenih 50.000 eura, a ujedno je zaključao vrata stana i izvukao ključ iz brave dok je ona plakala i molila ga da je pusti van. Cijela ta agonija je trajala najmanje pola sata, a kako je ona odlučila pod svaku cijenu pobjeći strahujući za vlastiti život, zakoračila je kroz prozor misleći da će se uspjeti spustiti sprat niže. Ali u naumu nije uspjela, ruke su joj popustile te je pala sa četvrtog sprata na tlo i pritom zadobila višestruke prijelome pršljenova, rebra, noge…

Iako je Mate L. pokušao nakon njenog pada kroz prozor ostaviti dojam da s time nikakve veze nema, nije mu uspjelo. Policija, a potom i tužiteljstvo ga terete za protupravno oduzimanje slobode osobi kojoj je pritom prouzročena teška povreda te mu prijeti do pet godina zatvora.

On se nikako ne smatra krivim. Otkrio je da Đ.S. poznaje šest godina, da nisu bili u vezi ali da su se družili. Opisao ju je kao okorjelu kockarku kojoj je htio pomoći tako što joj je posuđivao novac.

– Nazvala me 15. juna nakon što se duže vrijeme nismo čuli, i tražila novac. Svaki dan me zvala te sam joj u konačnici uplatio na račun 50.000 eura od prodaje zemljišta. Da bi 28. juna došla k meni i opet tražila novac. Rekao sam da nemam i da mi vrati posuđeno na što je rekla: ‘Ako nećeš, vidjet ćeš. Onda ćemo ovako.‘ I zakoračila je nakon toga kroz prozor. Bio sam u šoku. Kad je zakoračila, predomislila se pa se držala za klupčicu na prozoru, ali se poskliznula i pala. Sve to što mi se stavlja na teret je laž. Ne mogu vjerovati da me optužuje i da sam je zaključao, a ključ je cijelo vrijeme bio u bravi – branio se optuženi Mate L.

Žrtvina priča je znatno drugačija. Ispričala je da ga je upoznala preko zajedničkih prijatelja i da joj je često govorio da su ga svi pokrali. Od oca je naslijedio veliku svotu novca koji je, dodala je, većinom prokockao po kockarnicama.

– I ja sam povremeno kockala na aparatu, a povremeno mi je Mato dao da kockam s njegovim novcem. Bili su to iznosi od 200-tinjak kuna. On me često zvao, postao je ljubomoran i posesivan. Kad mu je umrla supruga, zvao me da dođem k njemu govoreći da je sam kao pas. I tražio me da mu pokažem novu igru online. Pa sam mu je otvorila preko svog računa na Germania kladionici. A kako bi igrao novac je morao uplatiti, te upisati broj kartice, CVC-a preko m-tokena i m-zabe. Igrao je preko mog računa, a ja sam mu redovno isplaćivala dobitak na njegov bankovni račun – prisjetila se Đ.S. A što se tiče kobnog 28. juna 2023. kada je pala kroz prozor sa 4. sprata, otkrila je da se do Borovja “dovezla svojim autom kako bi mu pokazala kako se igra online casino”.

– Rekao je da će napraviti online račun, ali da ne želi verifikaciju raditi u kafiću nego u stanu pa smo otišli do stana. Bio je nervozan, nije me ni pogledao, hodao je pognute glave, a po ulasku u stan zaključao je vrata. Imao je crvene oči i bijelo oko usta. Hodao je oko mene, lupao papučama po ormaru. Govorila sam mu da se smiri, a on meni da šutim. Zatim je upitao jesam li se odmorila i dodao da mogu vrištati koliko hoću ali da van živa izaći neću. Plakala sa i molila da me pusti, gledala sam po stanu i razmišljala što da učinim. Kad je počeo nekome slati mobitelom poruku ‘palite motore‘ i okrenuo se leđima meni, ja sam kroz otvoren prozor zakoračila van da se spustim dolje na 3. sprat. Rukama sam se držala za okvir prozora. On me sigurno vidio da visim, ali je bio toliko ubijen od droge da nije reagirao. Izgubila sam snagu u rukama i pala. Vikala sam upomoć – prisjetila se oštećena žena navodeći da su do nje tada dotrčali prolaznici. Smatra i da joj je Mato L. zamjerio što je par dana prije tog događaja odbijala mu doći u stan.

– Govorio mi je da mi je ‘bacio bombončić‘ odnosno namamio me u stan na prijevaru. Pritom je spominjao 50.000 eura. Taj novac je on potrošio pa je krivicu zbog tog gubitka pokušao prebaciti na mene da sam ga ja prokockala. Ja mu nikakav novac ne dugujem – zaključila je žrtva iza koje su, zbog zadobivenih povreda, već dvije operacije.

Njoj je tu večer u pomoć pritekao među prvima Igor B. koji se nalazio toga trenutka u parku pored zgrade. Uočio je na tlu zapomaganje ženske osobe stare oko 35 godina, a kad su promatrali zgradu i kad mu je ona rekla da je pala sa 4. sprata, na jednom od prozora stanova “vidio je muškarca starosti 50 godina, proćelavog, sa mobitelom na uhu”.

– Kad smo ga pitali je li ona pala s tog prozora, on je gestikulirajući odmahivanjem glave i pokazujući prstom uvjeravao sve da nije. Na kraju je došla Hitna i policija. Ušli smo u ulaz. Policajac ga je pitao jel pio, na što je odgovorio potvrdno – zaključio je svjedok.

(Jutarnji list)

The post HOROR U ZAGREBU, SKOČILA SA 4. SPRATA NAKON ŠTO JU JE ZAKLJUČAO: MOŽEŠ DA VRIŠTIŠ, ŽIVA IZAĆI NEĆEŠ first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima